Lietuvos kultūros ir kūrybinių industrijų atstovai lankosi Japonijoje

Spalio 24–28 dienomis Japonijoje tinklaveikos vizito lankosi Lietuvos kultūros ir kūrybinių industrijų atstovų delegacija: Lietuvos leidėjų asociacijos prezidentė Lolita Varanavičienė, asociacijos vykdomoji direktorė Rūta Elijošaitytė-Kaikarė, Kauno fotografijos galerijos narys, fotomenininkas prof. Romualdas Požerskis, Lietuvos nacionalinės filharmonijos koncertų vyriausiasis vadybininkas Danas Skramtai, Teatro informacijos centro projektų vadovė Agnė Biliūnaitė, „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“ tarptautinių projektų vadybininkė Daiva Jeremičienė ir iniciatyvos „Creative Lithuania“ organizatorius, kultūros vadybininkas Sergej Grigorjev, pranešė Kultūros ministerija.

Delegacija susitiko su Japonijos fondo (Japan Foundation), Tokijo menų tarybos (Arts Council Tokyo), EU–Japan Fest, Tošibos tarptautinio fondo (Toshiba International Foundation) vadovu ir Japonijos–Lietuvos draugystės asociacijos vadovais, lankėsi Jokohamos kultūros įstaigose ir šiuolaikinio meno erdvėse, Jokohamos scenos menų mugės būstinėje, rengia keliolika veidrodinių susitikimų su svarbiomis scenos menų, vizualiųjų menų, leidybos sričių įstaigomis, festivalių organizatoriais.

Spalio 26 dieną Lietuvos ambasadoje Tokijuje įvyko ketvirtoji Lietuvos ir Japonijos kūrybiškumo konferencija, kurioje dalyvavo Japonijos kūrybinių organizacijų, kultūros fondų ir aukštųjų meno mokyklų atstovai, menininkai, vertėjai. Pagrindinė konferencijos tema – dvišalio šiuolaikinės kultūros profesionalų bendradarbiavimo refleksijos ir naujos perspektyvos pristatyti Lietuvos kultūros ir meno pasiekimus Japonijoje dabartinių globalių iššūkių kontekste.

Pasitelkęs vizualias prezentacijas S. Grigorjev susirinkusiems pristatė „Creative Lithuania“ projektus lydinį personažą „Barabi-chan“, Lietuvos leidėjų asociacijos vykdomoji direktorė Rūta Elijošaitytė-Kaikarė pasakojo apie naujausias iliustruotas vaikų knygas, išverstas į japonų kalbą, Daiva Jeremičienė kalbėjo apie „Kaunas 2022“ programos indėlį į miesto ir jo bendruomenių atgimimą, o R. Požerskis demonstravo 1974–1984 metais sukurtas fotografijas, kuriose užfiksuotas Kauno gatvių gyvenimas, ir pasakojo apie miestą, kurio nebeliko.

Renginyje japonų dainininkė, vertėja Ekotumi pasakojo apie „Creative Lithuania“ iniciatyva skaitmeniniu būdu išleistą Agnės Žagrakalytės detektyvinę iliustruotą istoriją vaikams ir jaunimui apie japonų konsulą Čijunę Sugiharą „Kilnieji sukčiai“ ir paskaitė kūrinio ištraukų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ai

ai portretas
turistai uz musu pinigus ir tiek
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių