Liaudies kūrybos atlikėjų šventė „Tramtatulis“ kviečia į Rumšiškes

  • Teksto dydis:

Birželio 7 d. 13 val. Lietuvos liaudies buities muziejuje Rumšiškėse vyks VI Lietuvos vaikų ir moksleivių – liaudies kūrybos atlikėjų – konkurso „Tramtatulis 2015“ laureatų koncertas, skirtas Etnografinių regionų metams ir Tarptautinei tėvo dienai. Šventėje koncertuos per 70 jaunųjų liaudies tradicijų mylėtojų iš visų Lietuvos regionų.

Ant Kauno marių kranto įsikūrusiame Lietuvos liaudies buities muziejuje vyksiančioje „Tramtatulio“ šventėje gausus būrys dainorėlių ir pasakorių džiugins žiūrovus tarmiškai atliekamomis liaudies dainomis, sakmėmis, pasakojimais, o jaunieji muzikantai gros tradiciniais lietuvių liaudies instrumentais. Šventėje bus apdovanoti 157 talentingi „Tramtatulio“ laureatai ir diplomantai iš 34 savivaldybių, kuriuos lydės net 81 mokytojas. Iš šių metų laureatų – 17 instrumentinės muzikos atlikėjų, puikiai grojusių pučiamaisiais, styginiais, dumpliniais instrumentais, net keturios smagiai muzikuojančios instrumentinės grupės, 16 dainininkų ir 13 pasakotojų. Jauniausiai šventės dalyvei iš Naujosios Akmenės yra 4 metukai, vyriausiam – 18 metų.

„Šis konkursas unikalus tuo, kad padeda atrasti neeilinių gabumų dainuojančius, grojančius, tarmiškai pasakojančius vaikus ne tik didmiesčiuose, bet ir atokiausiuose Lietuvos miesteliuose bei kaimuose. Tikimės, kad šis prasmingas renginys, nepraras gyvybingumo ir vis plačiau skleisis...“, – sakė konkurso organizatorė Jūratė Šemetaitė. Šiais metais vietiniuose konkurso turuose dalyvavo per 1000 jaunųjų atlikėjų, regioniniuose – 598, o į respublikinį ratą atrinkta 250 vaikų.

Lietuvos vaikų ir moksleivių liaudies kūrybos atlikėjų konkursą „Tramtatulis 2015“, skatinantį vaikus ir moksleivius domėtis savo krašto tradicine kultūra, ugdantį pavienius jaunuosius lietuvių liaudies dainų, sakytinės kūrybos, instrumentinės muzikos atlikėjus, jau šeštą kartą organizuoja Lietuvos liaudies kultūros centras kartu su miestų bei rajonų savivaldybių kultūros ir švietimo skyriais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių