Kaip leisti laisvalaikį, kad atrodytum protingesnis?

Kas penktas britas apsimeta mėgstantis operą, per atostogas atsiverčia knygas bei nešioja akinius be dioptrijų, rodo tyrimas.

Vyrai savo draugams protingo žmogaus įspūdį demonstruoja dvigubai dažniau nei moterys. Dažniausiai tai daroma cituojant Shakespeare'ą ir apsimetant, jog džiazas yra mėgstama muzika.

Kas penktas apklaustasis nurodo, kad kitus sužavėti bando apsimesdamas labiau išsilavinusiu nei iš tiesų yra. Londone, pavyzdžiui, tokių žmonių yra net 41 procentas, praneša „The Daily Telegraph".

Tipiškiausi būdai „sužavėti„ kitus savo išsilavinimu, anot tyrėjų, yra šie: „rimtos literatūros“ skaitymas paplūdimyje, svetimų minčių pasisavinimas ir garsus kalbėjimas apie politiką.

Du trečdaliai apklaustųjų teigia, kad dažniausiai stengiasi sužavėti savo pažįstamus, likę 36 procentai apsimetinėja darbe, dar 32 nuošimčiai melu stengiasi apžavėti potencialų partnerį.

Kas penktas apklaustasis vietoj įprastos lektūros atostogų metu ar viešoje vietoje renkasi „sudėtingus" kūrinius. Kas ketvirtas apsilanko galerijoje – manoma, kad tai irgi kuria protingų žmonių įspūdį.

20 procentų apklaustųjų teigia apsimetinėjantys, jog mieliau klausytųsi Beethoveno nei Beyonce. Daugelis teigia mėgstantys operas, kurių niekada nėra klausę.

Populiariausi dalykai, kuriuos žmonės daro norėdami atrodyti protingi:

Perpasakoti kitų juokus kaip savo Eiti į meno galeriją Kitų akivaizdoje klausyti klasikinės muzikos Skaityti „rimtą„ knygą paplūdimyje Persiųsti kitų „Twitter“ ir „Facebook„ „Facebook“  pasidalinti intelektualiniu straipsniu Cituoti Shakespeare'ą Apsimesti vyno ekspertu Nešioti akinius be dioptrijų Užsiminti apie operą, kurią „matėte" Apsimesti džiazo mėgėju



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių