JK karalienė Elžbieta II atšaukė visus šiemet turėjusius vykti didelius renginius

Didžiosios Britanijos monarchė Elžbieta II dėl koronaviruso pandemijos buvo priversta atšaukti visus didelio masto renginius, šiemet turėjusius vykti Bakingemo rūmuose ir Vindzoro pilyje, ketvirtadienį paskelbė rūmai, informuoja „Reuters“.

„Buvo išnagrinėtos įvairios galimybės, siekiant įvertinti, ar būtų įmanoma saugiai ir laikantis apribojimų surengti apdovanojimų teikimo ceremonijas“, – rašoma Bakingemo rūmų tinklalapyje. Tokių ceremonijų metu apdovanojimus jų gavėjams iškilmingai suteikia kuris nors karališkosios šeimos narys.

„Deja, dėl didelio svečių ir apdovanojimų gavėjų skaičiaus nebuvo įmanoma rasti būdo, kaip dabartinėmis aplinkybėmis saugiai surengti tokio pobūdžio renginius“, – pridūriama rūmų tinklalapyje.

94-erių karalienė planavo šį mėnesį sugrįžti į Vindzoro pilį ir nedidelio masto audiencijoms ir renginiams, laikantis atitinkamų sveikatos apribojimų ir gairių, naudoti tik Bakingemo rūmus.

Elžbieta II šiemet dėl viruso jau buvo priversta atšaukti kelis renginius, įskaitant balandį organizuojamas savo gimtadienio iškilmes.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių