Ištikimiausius gerbėjus suburs dėl koronaviruso pavėlavęs „Poezijos pavasaris“

  • Teksto dydis:

Dvi savaites truksiančio festivalio renginiai vyks įvairiose Lietuvos vietose bei Lenkijoje, Punske.

„Virtualūs tiltai su poetais leis susitikti gyvenantiems Šveicarijoje, Jungtinėse Amerikos Valstijose ir Jungtinėje Karalystėje“, – rašoma organizatorių pranešime.

„Poezijos pavasario“ metu numatomi gyvi susitikimai su įvairių kartų poetais, naujausių kūrinių skaitymai, autoriniai vakarai, koncertai. Anot organizatorių, šiais metais festivalyje debiutuos itin daug jaunų kūrėjų. Iš viso planuojama 118 renginių.

„Festivalio programoje nepamiršti ir lietuvių literatūros klasikų šimtmečiai: Aukštaitijoje poetai ir aktoriai keliaus poeto Pauliaus Širvio, o Žemaitijoje – poeto Henriko Nagio gimtaisiais takais“, – teigia organizatoriai.

Dauguma renginių vyks atvirose erdvėse: aikštėse, parkuose, soduose, skveruose, kiemuose, sodybose. Dalis renginių bus transliuojami internetu.

56-uoju „Poezijos pavasario“ laureatu šiais metais tapo poetas Alis Balbierius už eilėraščių rinkinį „Ekvilibriumas“. Jam taip pat bus įteikta ir Maironio premija.

Dėl koronaviruso pandemijos festivalis buvo atidėtas daugiau nei dviem mėnesiams, jis turėjo prasidėti gegužės 17-ąją.

„Poezijos pavasaris“ – kasmetinis tarptautinis poezijos festivalis, kurį organizuoja Lietuvos rašytojų sąjunga ir Rašytojų klubas. Jame savo kūrybą skaito Lietuvos ir užsienio poetai, dalyvauja aktoriai, dainininkai, muzikantai, dailininkai.

Festivalis rengiamas kasmet nuo 1965 metų, jis pradėtas rengti pažymint poetės Salomėjos Nėries 20-ąsias mirties metines.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių