Išskirtinis menas sužavėjo pasaulį: moteris plastiką surenka greičiau nei šiukšliavežės

Plastiko atliekos gali virsti menu. Jį kuria Čekijoje gyvenanti moteris. Nors jos darbai kiek keistoki, menininkė jau atidarė parodas įvairiose pasaulio šalyse.

Veronika Richterova namus išpuošė išskirtinai – statulėlėmis iš plastikinių butelių. 

„Kartais atsibundu ir prieš akis išvystu ką nors nauja, pavyzdžiui, mažus grybukus“, – teigė menininkė V. Richterova. 

V. Richterova jau žinoma visame pasaulyje. Jos plastikinių kūrinių galima rasti Vašingtone, Tokijuje, Sidnėjuje ir Taipėjuje. O nuo šiol menininkės kūryba iš plastiko papuoš vieną garsiausių Prahos kavinių.

Meno iš plastiko atsiradimas – visiškas atsitiktinumas. 

Kai randu kelis vienodus butelius, kartais pagalvoju, ar imti tik vieną?

„Tai buvo stebuklinga akimirka. Dirbau su šiluminiu pistoletu ir gėriau mineralinį vandenį. Tada pagalvojau, kad galėčiau pašildyti ir vandens butelį. Buteliukas kaitinamas susitraukia“, – pasakojo moteris. 

LNK stop kadras.

Menininkė gyvena ir dirba netoli Prahos. Konteineriai čia ištuštinami ketvirtadieniais, todėl V. Richterova visada prieš pat atvykstant šiukšliavežėms ateina susirinkti plastiko atliekų. Tai, kas kitiems yra šiukšlės, jai – įkvėpimas. 

„Mane įkvepia butelių formos ir spalvos. Kai randu kelis vienodus butelius, kartais pagalvoju, ar imti tik vieną? Bet jei pamatau daugelį, tada turiu paimti visus“, – sakė menininkė.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

Kad ir kur po pasaulį keliautų, ji ieško egzotiškų butelių. Viskas, kas įdomu, turi grįžti su ja namo, net jei automobilis ar lagaminai plyšta per siūles. Menininkės studijoje matome šviestuvus, pagamintus iš skalbimo miltelių butelių, gėles ir augalus pagamintus iš vandens butelių. O viskam, kas namie netelpa, V. Richterova turi atskirą namą. 

„Manau, kad turiu pakankamai butelių visam likusiam gyvenimui. Gal net savo vaikams“, – tikino V. Richterova. 

V. Richterova tikina, kad kurti iš plastiko nenusibos niekada. Menininkė įsitikinusi, kad galimybės, ką galima pagaminti iš tuščios taros, yra beribės. Tereikia turėti vaizduotę. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Nukvakus, kaip ir mūsų patriarchas....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių