Išlieka ribojimai iš trečiųjų šalių atvykstantiems menininkams

  • Teksto dydis:

Trečiadienį Vyriausybė nusprendė pratęsti draudimą atvykti į Lietuvą užsieniečiams iš trečiųjų šalių, taikant iki šiol galiojusias išimtis tam tikroms valstybėms ir asmenų kategorijoms. Todėl menininkams ir juos aptarnaujančiam personalui, atvykstantiems iš dalies Europos ekonominės erdvės (EEE) valstybių, ir toliau reikės kreiptis į Kultūros ministeriją dėl leidimų atvykti į Lietuvą.

Draudimas atvykti trečiųjų šalių piliečiams nebus taikomas valstybėms, kurios yra prisijungusios prie ES Skaitmeninio COVID pažymėjimo sistemos (Albanijai, Armėnijai, Farerų saloms, Izraeliui, Jungtinėms Amerikos Valstijoms, Jungtiniams Arabų Emyratams, Juodkalnijai, Libanui, Moldovai, Marokui, Naujajai Zelandijai, Panamai, Sakartvelui, Salvadorui, Serbijai, Singapūrui, Šiaurės Makedonijai, Taivanui, Tailandui, Tunisui, Togui, Turkijai, Ukrainai, Urugvajui, Žaliojo Kyšulio Respublikai), taip pat valstybėms, įtrauktoms į ES lygmeniu nustatytą trečiųjų šalių, kurių gyventojams neturėtų būti taikomi kelionių ribojimai, sąrašą, kuris yra skelbiamas ČIA.

Užsieniečiams iš trečiųjų šalių, kurios nėra prisijungusius prie ES Skaitmeninio COVID pažymėjimo sistemos, leidžiama atvykti tik pagal išimtis.

Kultūros ministerija primena, kad renginių organizatoriams rekomenduojama apriboti bendradarbiavimą ir nekviesti į Lietuvą Rusijos atlikėjų ir kultūros veikėjų, išskyrus viešai pasmerkusius Kremliaus režimo karinę agresiją prieš Ukrainą ir demokratinį pasaulį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Būtinai reikia riboti įvažiavimą i Lietuvą iš tų šalių kurios gyvena skurdžiai.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių