Geriausi trumpi filmai – dovana Klaipėdos sinefilams

Lietuviškų trumpametražių filmų agentūra „Lithuanian Shorts” antradienį ir trečiadienį klaipėdiečiams pristatys kino programą, kurią sudaro keturi pernai ir vienas šiemet sukurti tarptautinio pripažinimo sulaukę ir vis dar po pasaulį keliaujantys filmai – vaidybinis, animaciniai ir du dokumentiniai trumpametražiai.

Jie taip pat pristatomi 66-ojo tarptautinio Kanų kino festivalio mugės programoje „Short Film Corner“.

Joje – animacinis filmas „Kaltė" (rež. Reda Tomingas), ne tik pelnęs geriausio metų animacinio filmo apdovanojimą Lietuvos kino ir TV apdovanojimuose „Sidabrinė gervė 2013”, bet ir atrinktas į 53-iojo svarbiausiu Europoje laikomo „Annecy“ tarptautinio animacinių filmų festivalio konkursinę programą.

Kitas filmas, pelnęs šių metų „Sidabrinės gervės“ apdovanojimą, – tai geriausiu lietuvišku trumpametražiu dokumentiniu filmu pripažintas Oksanos Burajos darbas „Liza, namo“. Jis pristatytas 36-ąjį kartą vykusio trumpametražių filmų Kanais vadinamo „Clermont-Ferrand“ tarptautinio trumpų filmų festivalio konkursinėje programoje „Lab Competition“, o filmo premjera įvyko prestižiniame „56 th“ tarptautiniame Leipcigo dokumentinių ir animacinių filmų festivalyje.

Lietuvoje sukurto italų režisieriaus Gianlucos Sodaro filmas „Ką Dievas sau galvoja“ dalyvavo geriausio filmo konkurse trumpametražių filmų programoje tarptautiniame Edinburgo filmų festivalyje „66 th“.

Nebylus animacinis trumpametražis „Saga“ (rež. Ieva Miškinytė) bei apie vieną garsiausių visų laikų švedų režisierių Rojų Andresoną pasakojanti dokumentinė juosta „Rojaus beieškant“ (rež. Tomas Smulkis) taip pat buvo nominuoti tarp geriausių savojo žanro metų filmų Lietuvos kino ir TV apdovanojimuose „Sidabrinė gervė 2013”.

Visi šie filmai bus rodomi Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro Parodų rūmuose antradienį ir trečiadienį nuo 19 val.

Seansai – nemokami.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių