Geriausi liaudies meistrai – G. Akstinas, J. Blažukienė ir A. Bieliukas

  • Teksto dydis:

Geriausiais praėjusių metų liaudies meistrais pripažinti medžio drožėjas Gintautas Akstinas, audėja Janina Blažukienė ir kryždirbys Andrius Bieliukas.

Jie penktadienio vakarą paskelbti Gelgaudiškio dvare vykusios liaudies meno parodos „Aukso vainikas“ laimėtojais, pirmadienį pranešė Lietuvos nacionalinis kultūros centras.

Antrą vietą vaizdinės dailės kategorijoje pelnė Steponas Kaminas, trečią – Alfonsas Maulius. Taikomosios dailės kategorijoje antra vieta skirta Linai Bartašienei, trečia – Linai Žaliauskienei. Kryždirbystės srityje antra vieta teko kryždirbiui Juozui Stankevičiui, trečia – Andriui Kaziukoniui.

Iš viso konkurse dalyvavo 28 meistrai.

Vertinimo komisijos sprendimu, specialus diplomas skirtas Edmundui Gaubui už išradingą skulptūrinį scenovaizdį, Rūtai Emigart Čiuželienei – už Mažosios Lietuvos tapatybės raišką karpiniuose, Onai Paulauskienei – už nuoširdų ir naivų šventųjų skulptūrų vaizdavimą, Alfonsui Viluckiui – už lazdų drožybos tradiciškumą ir Vitui Janulevičiui – už žanrines scenas medžio drožyboje.

Kasmetinė respublikinė liaudies meno paroda „Aukso vainikas“ organizuojama nuo 2005 metų. Ja siekiama palaikyti gyvybingas ir gaivinti nykstančias tradicines liaudies dailės šakas, atskleisti ir pagerbti talentingiausius meistrus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nebūt

Nebūt portretas
lietuviški ,,menotyrininkai" jeigu visur nekištų niekam nereikalingos kryždirbystės. Jau 50 metų taip Tokioj turtingoj Paveldu ir grožiu srity kaip Tautodailė viskas tep užpelije ir neįdomu kad net graudu. Prisiminkit kaip ruso laikais buvo ištisi lietuviškos tautodailės fabrikai su savo specialistais, technologais ir išsilavinusiom meno tarybom kurios griežtai nepraleisdavo kičo ir puoselėjo-globojo tautodailininkus. Kur sėdėjo žmonės paruošti tarptautiniu lygiu ir svarstė kiekvieną kūrinį - ar jis tikrai atitinka tradiciją, šį meną ir vertę..Ir pasižiūrėkit kas dabar liko ir ką už ką apdovanoja...Skurdas ir ,,nabašniko" galiestis..
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių