Filme „Senekos diena“ tą patį personažą vaidinę aktoriai gyveno kartu

Rugsėjo 30 d. kino teatruose pradedamas rodyti lietuviškas filmas „Senekos diena“ yra kiek neįprastas – jame tą patį personažą kuria du aktoriai – Marijus Mažūnas ir Dainius Gavenonis. 

Pastarojo teigimu, tam, kad vienas kitą geriau pažintų, aktoriai kuriam laikui buvo apgyvendinti kartu.

„Mintis, kai filme atskirai rodoma jaunystė ir šiandiena, t. y., praeitis ir dabartis, yra pakankamai nauja. Mums patiems [aktoriams – past.] buvo labai įdomu. Mus net apgyvendino kartu Estijoje, kad „apsiuostytume“. Buvo juokinga, kai jis gulėjo vienoje lovoje, aš – kitoj, o prieš mus – veidrodis. Aš per veidrodį žiūriu į jį ir galvoju: „gal truputį nepanašus“. Matau, kaip jis mane seka žvilgsniu. Tai – labai įdomi patirtis“, – pasakoja D. Gavenonis.

Anot režisieriaus Kristijono Vildžiūno, filme pasakojama apie jaunų žmonių grupelę, kuri susižavi Senekos idėjomis ir nusprendžia gyventi kiekvieną dieną kaip paskutinę.

„Šį ir ankstesnį mano filmą „Aš esi tu“ vienija kelionės motyvas. Tos kelionės yra pačių personažų ieškojimai, svajonių išraiška. Abu filmai bando atsakyti į klausimą, kodėl mes gyvename, kokią prasmę kuriame gyvendami“, – pasakoja režisierius.

Visas pokalbis – LRT televizijos laidoje „Labas rytas, Lietuva“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių