„Eurovizijoje“ Lietuvai atstovaus Donatas Montvydas

Dainą „Love is blind“ atlikęs Donatas Montvydas, kurio sceninis slapyvardis Donny Montell, tapo Lietuvos atstovu šių metų „Eurovizijos“ dainų konkurse.

D.Montvydas nugalėjo šeštadienį vėlai vakare pasibaigusią nacionalinę „Eurovizijos“ atranką, kurią tiesiogiai iš savo didžiosios studijos transliavo Lietuvos televizija.

„Noriu padėkoti artimiesiems. Jie visuomet su manimi, kad ir ką begalvotų kiti", - neslėpdamas susijaudinimo sakė nugalėtojas.

Jis taip pat padėkojo savo prodiuseriui Martynui Tylai bei vokalo mokytojams Rositai Čivilytei bei Edmundui Seiliui.

D.Montvydą finalo metu labiausiai parėmė ir televizijos žiūrovai, aktyviausiai telefonu balsavę už „Love is blind“, ir profesionalų komisija, kuri jam davė maksimalų įmanomą balų skaičių - 50.

„Eurovizijos“ nacionalinės atrankos finale iš viso dalyvavo 14 atlikėjų. Be D.Montvydo tai buvo „Alive Way“, atlikę dainą „Amazed by you“, Beissoul su daina „Why“, grupė „Bekešo vilkai“ su kūriniu „Letter by letter“, grupė „DAR“, atlikę „Home“, dainą „The one“ sudainavusi Greta Šmidt, „Euforiją“ atlikusi Katažina, Monika Linkytė su daina „Happy“, grupė „Multiks“, atlikę dainą „Star“, taip pat Sati su „Light is the one“, Simonos Milinytės atlikta „One of a kind“, grupė „The Independent“ su daina „Baby“, duetas „Vig Roses“, atlikęs kūrinį „Come back home“ bei Vytautas Matuzas, sudainavęs „Take it back“.

Per pirmąjį finalo etapą televizijos žiūrovai ir profesionalų komisija išrinko tris atlikėjus, kurie pateko į superfinalą. Tai D.Montvydas, grupė „DAR“ ir M.Linkytė.

Po šių trijų superfinalistų dainų fragmentų pakartojimo nugalėtoją išrinko tik komisija. Joje buvo „Ąžuoliuko“ choro vadovas profesorius Vytautas Miškinis, dainininkė Rosita Čivilytė, operos dainininkas profesorius Vladimiras Prudnikovas, muzikantas Laurynas Šarkinas, kompozitorius Artūras Novikas.

Išrinktą „Eurovizijos“ nacionalinės atrankos nugalėtoją nuo scenos paskelbė Azerbaidžano ambasadorius Lietuvoje, kuris ta pačia proga pristatė ir savo šalį bei jos sostinę Baku, kur šiemet vyks dainų konkursas.

Šį šeštadienį, kaip ir per keturis nacionalinės atrankos pusfinalius, televizijos žiūrovai galėjo balsuoti specialia išmaniųjų telefonų programėle. Tiesa, ja skirti balsai šįkart atrankos dalyviams kelyje į „Euroviziją“ nepadėjo, tačiau atlikėjas, finalo metu surinkęs geriausią „prieš“ bei „už“ balansą, apdovanotas planšetiniu kompiuteriu. Juo irgi tapo D.Montvydas.

Lietuvos nacionaliniame finale taip pat dalyvavo keli užsienio svečiai— savo konkursinius kūrinius pristatė Prancūzijos atstovė Anggun, ukrainietė Haitanna bei Kurt Calleja iš Maltos.

57-asis „Eurovizijos“ dainų konkursas vyks šių metų gegužės 22-26 dienomis Azerbaidžano sostinėje Baku. Lietuvos atstovas pasirodys konkurso antrojo pusfinalio gegužės 24-ąją antrojoje dalyje. Konkretus pasirodymo numeris paaiškės per burtus po poros savaičių.

Iš viso šiųmetėje „Eurovizijoje“ pasirodys 43 valstybių atstovai.

Pernai Vokietijos mieste Diuseldorfe vykusiame 56-ajame „Eurovizijos“ dainų konkurse Lietuvai atstovavo Evelina Sašenko su daina „C'est ma vie“. Ji buvo atlikta pirmajame pusfinalyje ir surinko pakankamai balsų, kad patektų į finalą. E.Sašenko daina finale užėmė 19 vietą.

„Eurovizijos“ dainų konkursai kasmet rengiami nuo 1956-ųjų. Lietuva juose dalyvauja nuo 1994 metų. Iki šiol aukščiausia Lietuvos atstovų užimta vieta yra 6.

Konkursas šiemet rengiamas Azerbaidžane, nes pernai Diuseldorfe laimėjo šios šalies atstovai Ellas ir Nikki, atlikę dainą „Running Scared“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Labai

Labai portretas
norėčiau, kad laimėtų Vytautas Matuzas. Eurovizijoj jis tikrai neliktų nepastebėtas. Sėkmės jam.

Rimas

Rimas portretas
Bebalsiu paradas,stebint runkeliams...

OI

OI portretas
jau katazina tai briedu briedas - kabarete dainuoti tikrai SU TOKIA DAINUSKA:DDDDDDDDDDDDD
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių