Eurovizija: Sasha Son(g) prabilo apie apgailėtiną pasirengimą

Po pirmosios repeticijos Maskvoje Sasha Son(g) prabilo apie „apgailėtiną“ konkurso organizatorių pasirengimą, Lrt.lt pranešė į „Euroviziją“ išvykusi LTV vyriausioji režisierė Asta Einikytė Maskvoje.

Savo „Eurovizijos“ dienoraštyje A.Einikytė rašo, kad trečiadienį įvyko pirmoji repeticija arenoje ir prasidėjo tikrasis darbas. Visa komanda buvo nusiteikusi pakiliai ir darbingai. Mūsų gerasis vairuotojas siūlė aplankyti zoologijos sodą (mes kaskart pro jį pravažiuojame) ir pranešė, kad „Eurovizijos” apsaugoje dirba 20 tūkstančių milicininkų.

Gal ir tiesa, nes milicijos pilna ant kiekvieno kampo – aš manau, kad čia tvarka ypatingai sustiprinta dar ir prieš Gegužės 9-osios šventę.

Aptarnaujančio personalo ir savanorių taip pat visa galybė. Vieni pasitinka, kiti palydi, treti praleidžia, dar kiti šiaip šypsosi. Rusai mėgsta gigantomaniją ir tai šiek tiek juokinga, nes akcentai sudėti ne ten, kur turėtų būti. Kodėl taip rašau? Todėl, kad taip gražiai prasidėjęs rytas baigėsi nepasitenkinimo emocija po mūsų repeticijos.

Daina „sukadruota“ tragiškai: šviesos atsitiktinės, vaizdo filmas, kurį nusiuntėme iš anksto, iš viso nebuvo parodytas.

Kai po repeticijos audringai aptarinėjome, kas blogai, Martynas Tyla pasakė, kad jei nerodys vaizdo filmo – jie atsisako dalyvauti.

Bandome taisyti padėtį, aiškiname, ko mes norėtume, kaip turėtų būti nufilmuota ir perteikta daina. Diskutavome 15 minučių. Nežinau, ar renginio organizatoriai ką suprato. Bet diena jau sugadinta.

Iš karto po repeticijos – spaudos konferencija, kurioje Sasha linksmai ir lengvai bendravo su žurnalistais, dovanojo kompaktines plokšteles, autografų išsirikiavo ilgiausia eilė.

Ir tik po to, kai nuėjome į atskirą kambariuką duoti interviu Rusijos 1 kanalui, Baltarusijos MTV ir vokiečių televizijai, mačiau, kad ramusis Sasha Son(g) susikrimtęs ir pilnas nuoskaudos.

Kai Baltarusijos žurnalistė paklausė, koks šios dienos įspūdis, Sasha Son(g) tiesiai šviesiai išrėžė, kad apgailėtinas. Bet po minutėlės Sasha Son(g) sudainavo rusišką savo dainos variantą rusakalbiams žiūrovams.

Kol rašau šį dienoraštį spaudos centre, vyksta kitų dalyvių repeticijos ir aš viena akimi stebiu monitorius – matosi, kad TV komanda dar labai „nesusigrojusi”. Aišku, dar labai daug laiko ir kasdienės repeticijos duos savo vaisių, bet taip norisi, kad viskas būtų gerai iš karto.


Šiame straipsnyje: EurovizijaSasha Sonsasha son(g)

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių