Austrijos festivalyje pristatyti Lietuvos fotografijos leidiniai

  • Teksto dydis:

Austrijoje rengiamoje fotografijos leidinių mugėje „Vienna photobook festival“, birželio 11–12 dienomis buvo pristatyta sparčiai auganti Lietuvos fotografijos leidinių kultūra.

Dar tik ketvirtus metus organizuojamas renginys „Vienna photobook festival“ laikomas vienu pagrindinių tokio tipo kultūrinių renginių Europoje, kuriame pristatomi ne tik geriausi pastarųjų metų fotografijos leidiniai iš viso pasaulio, bet ir rengiamos su fotografija susijusios paskaitos, dirbtuvės bei parodos.

Knygų mugė, kurioje šiais metais pasirodė virš 80 leidėjų, laikoma svarbiausiu festivalio renginiu. Dalyviai iš Vokietijos, Prancūzijos, Didžiosios Britanijos, Nyderlandų, Ispanijos, Italijos bei kitur, lankytojams pristatė naujausius, išskirtinio dizaino leidinius. Mugėje dalyvauja ne tik knygų sudarytojai ar platintojai, bet ir meno kritikai, kuratoriai, o taip pat ir fotografijos mylėtojai.

Leidinius iš Lietuvos pristačiusi Kauno fotografijos galerija susilaukė išskirtinio lankytojų dėmesio dėl savo profesionaliai sudarytų albumų ir inovatyvaus lietuvių autorių darbų pateikimo. Didžiausias dėmesio sulaukė Vytauto V. Stanionio, Antano Sutkaus, Vito Luckaus, Vytauto Pletkaus, Gyčio Skudžinsko albumai.

„Vienna photobook festival“ vykusioje Anzenberger ir OstLicht galerijose tikslas – sujungti Rytų ir Vakarų Europą kultūros srityje, suteikiant galimybę prisistatyti jauniesiems talentams, lankytojams dalyvauti atvirose diskusijose su fotografijos profesionalais, įvertinti žymiausius skirtingų valstybių fotoleidinius.

Lietuva buvo viena iš keturių Rytų Europos šalių, pristačiusi savo darbus kasmet vis didesnio atgarsio susilaukiančioje mugėje „Vienna photobook festival“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių