Atnaujinta „Neregėta Lietuva“ kviečia pažinti inovatyvią Lietuvą

  • Teksto dydis:

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė susitiko su nuotraukų albumo „Neregėta Lietuva“ autoriumi, fotografu Mariumi Jovaiša, kuris pristatė šalies vadovei atnaujintą leidinį.

Pasak Prezidentės, knyga, pristatanti pasauliui Lietuvą jau ne tik kaip neregėto, stulbinančio kraštovaizdžio, bet ir išskirtinių talentų ir gebėjimų šalį, – puiki modernios valstybės vizitinė kortelė.

Lietuva veržiasi į XXI amžių savo inovacijomis ir išradimais, todėl naujasis albumas – unikalus būdas Lietuvos sėkmės istoriją papasakoti visam pasauliui.

Inovacijos atnaujintoje „Neregėtoje Lietuvoje“ prasideda jau knygos viršelyje. Čia sukurtas nuo saulės baterijos įsižiebiantis Vytis. Prie šio analogo neturinčio leidinio kūrimo prisidėjo net 7 inovatyviausios šalies įmonės. Tai tiesioginė užuomina, kviečianti pažinti Lietuvą kaip aukštųjų nano- ir biotechnologijų kraštą.

Anot Prezidentės, svarbu, kad knygoje nelieka pamirštas ir protėvių paveldas, jo išsaugojimas ir perdavimas ateities kartoms. Tai, ką turime gražiausio ir unikaliausio – verbas, margučius, Užgavėnių kaukes, įvairius archeologinius radinius, su pasididžiavimu rodome ir savo šalies svečiams kaip savo tapatybės dalį.

Šalies vadovės teigimu, valstybės šimtmečio proga atnaujintas albumas Lietuva besidomintiems žmonėms padės suprasti ne tik įspūdingą praeitį, bet ir pajusti ateities tendencijas ir tikslus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tik albumas su vaizdais ,paveldu

tik  albumas  su  vaizdais ,paveldu   portretas
ir zmoniu nuotraukom beliko kaip prissiminimas ,lietuvoje po grybauskines dvieju kadensiju valdymo lietuvoje....

dar viena foto felfetavos neuzmirstuoles

dar  viena  foto felfetavos neuzmirstuoles portretas
su ,,neregeta lietuva,,,,

kaip

kaip portretas
pamatai mėlyna tūmba iš kart noras praeiną į ja grįžti , dauguma juos nekenčia bet propagandiniai reitingai daryti ožio tvarte rodo ką kitą o svarbiausia visi žino kad magnolijos reitingai sukelti ožio įsakymu
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių