Andrew Garfieldo Žmogus-voras – jautriausias superherojus kine

  • Teksto dydis:

Geranoriškas ir nepavojingas – toks nepasipuošęs Žmogaus-voro kostiumu atrodo aktorius Andrew Garfieldas. Anot kritikų, nors jis „nesuperherojiško“ tipažo, vaikinui jau pavyko įrodyti, kad skeptiškai jo Žmogaus-voro rolę vertinę cinikai buvo neteisūs. 30-mečio asmenybė svariai paįvairino žinomo superherojaus portretą ir leido Žmogui-vorui tapti moderniu bei aktualiu personažu. Įvertinti A.Garfieldo pasirodymą naujajame filme „Nepaprastas Žmogus-voras 2“ (angl. „The Amazing Spider-Man 2“) Lietuvos žiūrovai galės jau nuo balandžio 25 dienos.

Duodamas interviu „The Guardian“ jaunas aktorius prisipažino, kad vis dar nesugebėjo užsiauginti storos odos. Jis teigė nesiekiantis ir praturtėti. „Uždirbti pinigus – nėra mano tikslas. Mano tėvas buvo verslininkas, tad aš tam tapau alergiškas“, – atvirai kalbėjo A.Garfieldas. Tačiau tuo pačiu jis tikino, kad įskiepyta meilė kinui didžiąja dalimi buvo būtent jo tėvo nuopelnas – šis ne tik namų sąlygomis filmuodavo „filmus“ apie Andrew ir jo brolį, bet ir žavėjo pasakojimais apie kino pasaulio romantiką.

Naujajame veiksmo filme „Nepaprastas Žmogus-voras 2“ A.Garfieldo herojus Peteris Parkeris išsilaisvina nuo paaugliškos baimės, mėgaujasi ypatingomis galiomis bei susiremia net su trimis blogiečiais, kuriuos įkūnijo aktoriai Paulas Giamatti, Jamie Foxxas ir Dane‘as DeHaanas. Jaunas aktorius teigia esąs savikritiškas. „Nebuvau patenkintas pirmuoju filmu, tačiau šįsyk pasiekėme tokią darną, kurios tuomet nebuvo. Jaučiu, kad ir pats pasikeičiau nuo pirmosios juostos apie Žmogų-vorą“, – atvirai kalbėjo aktorius. Jis reklaminio „Nepaprastas Žmogus-voras“ turo metu garsėjo  kaip drovus ir jautrus pašnekovas. Šiandien, „The Guardian“ apžvalgininko teigimu, jaunas vyras spinduliuoja energija ir charizma, dabar superherojaus rūbas jam tinka gerokai labiau.

Patirtos patyčios padėjo kurti Žmogaus-voro portretą

„Man vis dar nepatinka save reklamuoti, manau, tai kvaila. Negaliu rašinėti „Twitter“. Gal su manimi kas negerai? Gal turiu pasistengti labiau, bet man tai atrodo juokinga“, – pripažino A.Garfieldas. Jis teigė esąs labai jausmingas. „Pamenu, mano laikas mokykloje buvo ir nuostabus, ir siaubingas. Mano geriausi draugai šiandien yra tie patys geriausi draugai iš mokyklos laikų. Vienintelis dalykas man visuomet trukdęs džiaugtis gyvenimu yra mano „plona oda“, mano jautrumas. Tiesiog kvaila, koks kartais būnu emocingas“, – sakė aktorius. Jis prisipažino, kad nebuvo smarkiai skriaudžiamas, tačiau sulaukdavo patyčių vien todėl, kad kiti žinojo apie jo jautrumą. „Tačiau kažkuria prasme ta patirtis man padėjo gyvenime. Noras pasipriešinti, duoti atkirtį padėjo sukurti man Žmogų-vorą“, – šypsojosi A.Garfieldas. Aktorius tikino buvęs šio superherojaus gerbėjas labai ilgai – net į pirmąjį savo Heloviną jis keliavo būtent pasipuošęs Žmogaus-voro kostiumu.

Nauji Žmogaus-voro nuotykiai, pažįstami ir nauji priešai bei daugybė veiksmo – Lietuvos kino teatruose jau nuo kitų metų balandžio 25 dienos.


Šiame straipsnyje: filmaskinasŽmogus voras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių