Vienintelė katinėlių olimpiada vyks Lietuvoje

Rugsėjo 17–20 d. Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Šiauliuose gastroliuos Kuklačiovo kačių teatras, atvešiantis naujausią savo spektaklį „Katinėlių olimpiada“.

Susitikimas su Kuklačiovo kačių teatru – visuomet džiuginanti ir spalvinga šventė visai šeimai, ją ilgai prisimena ir vaikai, ir suaugę. Tuo jau spėjo įsitikinti ir Lietuvos publika – šis teatras nebe pirmąsyk lankysis mūsų šalyje, čia turi daug gerbėjų.

Kaip pranešė gastrolių organizatoriai, čiemetis Kuklačiovo kačių pasirodymas Lietuvoje taps grandioziniu sportiniu įvykiu, nes spektaklis „Katinėlių olimpiada“ skirtas olimpinėms žaidynėms.

Idėja sukurti „Katinėlių olimpiadą“ kilo po Vankuverio žiemos olimpiados. Kuklačiovo kačių teatras nusprendė neatsilinkti ir įrodyti, kokios gabios katės gyvena teatre. Surinkta puiki olimpinė komanda, kurios kapitonas – katinas Borisas. Publikos palaikomas jis sieks rekordų įvairiose sporto šakose, šoks nuo 6 metrų aukščio tramplyno, skraidys oro balionu, važiuos riedlente, dviračiu ir net mediniu arkliuku. Jis tikras čempionas! O kartu su juo –daugiau kaip 50 katinėlių iš Kuklačiovo teatro, kurie taip pat varžysis dėl olimpinių prizų. Tik įsivaizduokite koks tai spalvingas ir įtraukiantis spektaklis, jame telpa viskas: ir sportinė intriga, ir laimėjimo džiaugsmas. Kuklačiovo teatro katės nepaliks nė vieno abejingo. Tai reikia pamatyti, intrigavo šio teatro gastrolių Lietuvoje organizatoriai iš VšĮ „Rexus“.

Kačių teatras Maskvoje įkurtas 1990-aisiais. Teatro įkūrėjas Jurijus Kuklačiovas kartu su savo šeima, draugais dailininkais, fotografais, dizaineriais sukūrė nepaprastą pasaulį, kuriame puikiai sutaria katės ir šunys, suaugę pavirsta vaikais ir pulsuoja gyvenimo džiaugsmas.

Teatras neatsisako gastrolių ir jau yra pabuvoję įvairiuose pasaulio kampeliuose. Jis dalyvauja tarptautiniuose konkursuose, skina juose laurus, vienas iš svarbių apdovanojimų – Paryžiuje iškovota auksinė taurė ir paties originaliausio teatro pasaulyje vardas.

Kuklačiovo kačių teatro artistės – katės pasižymi ne tik teatro scenoje, jas galima pamatyti reklamose ar net filmuose, tokiuose kaip „Meistras ir Margarita“ (rež. V.Bortko), kuriame katino Begemoto vaidmenį atliko juodakailis teatro artistas – katinas Bartas.

Dresūra Kuklačiovo kačių teatre ypatinga. Katės – tai maži „tigrai“, kurie nepasiduoda tradiciniams dresūros principams. J.Kuklačiovo sūnus Dimitrijus Kuklačiovas, dabartinis teatro vadovas ir pagrindinis aktorius, bei jo kolegos iš pradžių susipažįsta su kate: sužino jos charakterį, aktorinį temperamentą, polinkius ir fizines galimybes. O vėliau visus suriktus duomenis pasitelkia sudarant programą ir sugalvojant siužetą, kad įtiktų katinėliui. Tuomet gyvūnas scenoje gali atlikti įvairiausius triukus: šokti nuo aukšto tramplyno, važinėtis riedlente, šokti, suktis ratu, susiraityti klounui ant galvos ir dar daug visokių neįtikėtinų triukų.

Kuklačiovo kačių teatro pasirodymai – tai žmogaus ir gyvūno bendravimas, harmoningas ir laisvas, nes ir katinėliai, ir žmonės lieka patenkinti. Į spektaklius skuba visi – vaikai, tėvai, seneliai su draugais ir kaimynais.

Kuklačiovo kačių teatro iš Maskvos pasirodymai Lietuvoje vyks:

rugsėjo 17 d. 18 val. – Šiaulių arenoje,

rugsėjo 18 d. 18 val. – Kauno sporto halėje,

rugsėjo 19 d. 17 val. – Vilniaus „Siemens“ arenoje,

rugsėjo 20 d. 18 val. – Klaipėdos žvejų rūmuose.

Bilietai į Kuklačiovo kačių teatro pasirodymus Šiauliuose, Kaune ir Klaipėdoje – nuo 29 iki 57 litų, Vilniuje – nuo 29 iki 65 litų. Bilietais prekiauja „Tiketa“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių