Su G.Rinkevičiaus orkestru – romantiškai ir aistringai

Daug keliaujantis po pasaulį, dainuojantis JAV ir Japonijoje, bet nuolat į Lietuvą grįžtantis operos solistas Edgaras Montvidas (tenoras) sekmadienį 17 val. pasirodys Klaipėdos koncertų salėje kartu su Lilija Gubaidulina (sopranas) ir Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru (LVSO) jo meno vadovo Gintaro Rinkevičiaus diriguojamoje programoje „Meilės keliai“.

Charizmatiškasis E.Montvidas, kai būna gimtinėje, koncertuoja ir kuria vaidmenis Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro (LNOBT) bei Vilniaus miesto operos teatro spektakliuose. Beje, LNOBT scenoje solistas debiutavo 1999 m., dar būdamas Virgilijaus Noreikos studentas Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. Tarptautinė solisto karjera prasidėjo 2001–2003 m. jam stažuojantis karališkoje „Covent Garden“ operoje Londone. 2004–2006 m. jis buvo Frankfurto prie Maino operos solistas, o nuo 2007-ųjų yra laisvai samdomas atlikėjas.

Jo lyrinis tenoras džiugina melomanus daugelyje pasaulio operos teatrų – Londone Lione, Bordo, Miunchene, Berlyne, Hamburge, Leipcige, Amsterdame, Osle, Sinsinatyje ir kitur. E.Montvidas rengia ir koncertinius pasirodymus garsiose pasaulio salėse, yra dainavęs ne viename prestižiniame festivalyje. Minkštas, skambus E.Montvido balsas, aktorinis lankstumas ir skonis šio solisto pasirodymus paverčia nepamirštamais meniniais įspūdžiais.

L.Gubaiduliną Lietuvos publika pirmąkart išgirdo 2010-aisiais televizijos muzikiniame projekte „Triumfo arka“, kuriame ji buvo pripažinta nugalėtoja. Klausytojus ir vertinimo komisiją dainininkė užbūrė ne tik profesiniu meistriškumu, bet ir spinduliuojančia meile muzikai. Dabar L.Gubaidulina vis dažniau kviečiama pasirodyti su LVSO, Lietuvos ir Šv. Kristoforo kameriniais orkestrais, rengia solo rečitalius. Jos vaiskus, tobulai valdomas balsas vis plačiau atveria vokalinės muzikos grožį.

Tarptautinio H. von Karajano dirigentų konkurso laureatas G.Rinkevičius 1989-aisiais Vilniuje įkūrė simfoninį orkestrą. Su neblėstančia energija, originaliomis programomis ir aukštu meistriškumu į Lietuvos muzikinį gyvenimą įsiveržusiam orkestrui netrukus buvo suteiktas Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro vardas. Per daugiau nei du dešimtmečius kolektyvas sukūrė savo tradicijas: tai ypatingi orkestro gimtadienio, sezono pradžios ir pabaigos koncertai, unikalios teminės programos, koncertiniai ir sceniniai operų pastatymai. Lietuvoje laikomas viena ryškiausių muzikos asmenybių, gerbiamas ir vertinamas užsienyje G.Rinkevičius suformavo išskirtinį orkestro griežimo braižą.

Tuo galėjo įsitikinti klaipėdiečiai LVSO ir E.Montvido koncerte prieš metus. Po metų šie atlikėjai į Klaipėdos koncertų salę sugrįš su nauja programa, ją supynę iš gražiausių W.A.Mozarto, G.Verdi, A.Ponchielli, J.Massenet, J.Strausso operų bei operečių numerių. Dar koncerte skambės F.Poulenco valsas „Meilės keliai“ tenorui ir orkestrui, inspiravęs visos programos pavadinimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių