Rumšiškėse suksis „Bardų malūnas“

Penktadienį Rumšiškėse, Lietuvos liaudies buities muziejuje, senas Suvalkijos regiono malūnas ims suktis bardų muzikos ritmu.

„Bardų malūno“ sparnus įsiūbuos Tomas Žaibas, Vaidotas Vėjas, Justina Mileškaitė ir „Kukumbalis“. Po pertraukėlės pranešimą apie vėjinius malūnus skaitys Lietuvos liaudies buities muziejaus direktoriaus pavaduotojas Eligijus Morkūnas. Vėliau „Bardų malūne“ muzikuos Šarūnas Mačiulis („Poliarizuoti stiklai“), Andrius Zalieska, Brendantis naktimi (Laurynas), Indrutaja, grupė „Akustinis fotelis“, Tomas Pupinis ir kiti daugiau ar mažiau žinomi dainuojamosios poezijos atstovai.

Poezijos ir muzikos gerbėjus „Bardų malūnas“ buria jau antrąkart.

„Mes vėl grįžtam į XIX–XXa. Lietuvą, kad galėtume su visais pasidalyti savo dainomis prie seno malūno“, – teigė renginio organizatoriai. Anot jų, malūnas – ne tik vieta, kur malami grūdai duonai – kasdieniniam mūsų maistui; malūnas – mitologinė vieta, kur gyvena dvasios – velniai muzikantai... Tuo įsitikinti bus galima jau šį penktadienį nuo 18 val.

„Atsineškite savo gerą energiją, galbūt ir muzikos instrumentą, dainas ir pasidalykite su tais, kurie gros ir klausysis jaukioje miško  užuovėjoje, – ragino rengėjai, perduodami visiems senojo Suvalkijos regiono malūno dvasių linkėjimus. – Jums ir mums – geras garsas ir apšvietimas, vieta palapinei ir tinkamas maudynėms marių krantas.“

 Įėjimas į muziejų dalyviams ir vaikams nemokamas, studentams ir moksleiviams – 4 litai, tai publikai, kuri jau suaugo, – 8 litai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių