Nors liaudyje cepelinais vadinami didžkukuliai nėra autentiškas lietuviškas patiekalas, ko gero, nė vienas lietuvis neįsivaizduoja gyvenimo be jų.
Lietuviškų patiekalų restorano savininkas Vytenis Urba neslepia, kad cepelinai – populiariausias patiekalas, kurio būtinai ragauja ir lietuviai, ir iš užsienio atvykę svečiai.
„Didžkukulių parduodame tūkstančius porcijų“, - prisipažino verslininkas.
Tačiau garsus dizaineris Aleksandras Pogrebnojus tikrai nėra cepelinų gerbėjas ir nė neprisimena, kada paskutinį kartą juos valgė.
„Lietuviški patiekalai asocijuojasi su piguma – už kelis litus prisidrožei bulvių ir esi sotus visą dieną. Žinoma, kol žmonės tai valgys, tol restoranai gamins“, - įsitikinęs A. Pogrebnojus.
Tačiau, anot dizainerio, vis daugiau lietuvių išvažiuoja į kitas šalis, pažįsta jų kultūrą, valgymo įpročius ir po truputį keičiasi.
„Cepelinų valgytojų jau dabar mažėja ir, tikrai mažės“, - neabejojo Aleksandras. Kas, anot jo, galėtų išgelbėti lietuvišką virtuvę ir kokie liaudiški patiekalai jam labiausiai patinka sužinosite intriguojančioje pokalbių laidoje „Negaliu tylėti“ – trečiadienį, 18.45 val. per Lietuvos ryto TV.
Naujausi komentarai