Po Klaipėdos dangumi – legendiniai „Nazareth“

Į Lietuvą atvyksta legendinė roko grupė „Nazareth“. Vienintelį koncertą mūsų šalyje ji antradienį surengs Klaipėdoje.

Kaip pranešė „Nazareth“ koncerto organizatorė bendrovė „Laimexa“ ir „Švyturio menų dokas“, šiuo metu grupė grįžusi iš turo Kanadoje, koncertuoja Rusijoje ir atrado galimybę apsilankyti Lietuvoje.

Nuo 1968-ųjų grojanti „Nazareth” Klaipėdoje pristatys savo naująjį albumą „The Newz“. Koncerte skambės ir pasauliniais hitais tapusios šios grupės dainos „We Are Animals”, „Love Hurts”, „Dream On”, „Bad Bad Boy” bei kitos.

Paradoksas – 42 metus scenoje išsilaikiusi „Nazareth“ vis dėlto niekada nebuvo pasaulinio sunkiojo roko elite, jai dažnai tekdavo tenkintis „antrojo plano“ grupės vaidmeniu. Jos dainos dažniausiai nebuvo tokios populiarios, kaip vėliau kitų atlikėjų perdainuoti „Nazareth“ koveriai. „Nazareth“ daug eksperimentavo su savo skambesiu – nuo popmuzikos iki sunkiojo metalo apraiškų – ir rimčiau pradėta vertinti tik po daugelio metų, kritikams ėmus nagrinėti roko istoriją. Nepaneigsi, kad joje „Nazareth“ paliko gana gilų pėdsaką – viena pirmųjų pradėjo naudoti šiurkštų, fuzuotą gitarų skambesį, ryškias mušamųjų partijas, „monstriškus“ albumų viršelius ir kitus sunkiojo roko atributus. „Nazareth“ gerbėjai mėgsta grupę ne tik už gerą muziką, bet ir už nuoširdumą bei paprastumą. Jos muzikantai niekada nesistengė rengti įspūdingų šou, nedarė iš savęs klounų, nebuvo išdidūs ar arogantiški. Jie tiesiog kuria gerą muziką ir dalijasi ja su kitais.

Roko gerbėjams Klaipėdoje išpuolė ypatinga proga susitikti su legendinės grupės nariais – vokalistu Williamu McCaffery, bosine gitara grojančiu Peteriu Agnew, gitaristu Jamesu Murrisonu ir būgnininku Agnew Lee.

„Memelio mieste“ (Naujoji Uosto g. 3), marių krantinėje, po atviru dangumi vyksiančiame koncerte įžymiuosius „Nazareth” apšildys Lietuvos sunkiojo roko grupė „Rebel Heart”.

Taip pat publika turės galimybę pamatyti motociklų klubo „West Coast“ parodomąją programą.

Po pusantros valandos vyksiančio „Nazareth” koncerto naktinėje programoje iš juostinių magnetofonų skambės 80-ųjų, 90-ųjų pasaulinio garso muzikos hitai, kuriuos virtuoziškai pateiks DJ Saga.

„Nazareth“ koncerto pradžia – rugpjūčio 24 d. 19 val. Bilietai – po 53 Lt, jais prekiauja „Bilietai.lt“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių