Muziejuje saugos technikos paveldą

Kauno miesto muziejus plečia veiklą - nuo šiol jį domins ir technikos paveldas.
Kauno savivaldybė kol kas nesiima steigti atskirą technikos muziejų - vertingi šios srities eksponatai bus kaupiami miesto muziejuje.

"Mieste yra nemažai veikiančių ir jau nebeveikiančių gamyklų, turinčių vertingų technikos eksponatų. Sieksime, kad šis paveldas neprapultų", - sakė muziejininko duonos pradedantis ragauti istorikas Jonas Palys. Technika besidominčio istoriko misija - atpažinti vertingus eksponatus ir siūlyti muziejui juos įsigyti.

J.Palys pastebėjo, kad išlikęs tarpukario laikų technikos paveldas yra žinomas ir daugeliu atvejų saugomas. Su sovietmečio laikų šios srities paveldu yra priešingai - jis paprastai neatpažįstamas kaip saugotinas. "Nereikės daug laiko, kad suprastume: sovietmečio technikos palikimas taip pat vertingas. Turime jau dabar pasirūpinti, kad jis visiškai nesunyktų arba nedingtų be pėdsakų", - tikino istorikas.

Jis iš anksto bandė nuraminti vertingų eksponatų turinčias mokyklas - muziejus nebandys iš mokyklų jų atimti. "Tiesiog bandysime šiuos muziejus ir eksponatus padaryti labiau matomus. Norime šiuos muziejus koordinuoti, jais sudominti miesto visuomenę", - sakė J.Palys.


Šiame straipsnyje: SantakaPalysmuziejus

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių