Klaipėdos muzikinis teatras žiūrovams atvers „Gyvenimą scenoje“

Šį savaitgalį Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras muzikos ir meno gerbėjų laukia šokio, žaismo, gyvenimo ir scenos šventėje.

Šeštadienį teatre bus rodoma atnaujinta Paulo Abrahamo operetė „Balius Savojoje“, o sekmadienį vyks teatralizuotas koncertas „Didysis kankanas“, skirtas Tarptautinei šokio dienai.

Jau šeštadienio vakarą į spektaklį teatre susirinkusi publika galės pamatyti tai, ko paprastai ji nemato. Teatro žiūrovams bus pristatyta fotografės Julijos Rauluševičiūtės atminimui skirta fotoparoda „Gyvenimas scenoje“. Užkulisiai, kitaip tariant, teatro „akloji zona“ J.Rauluševičiūtės fotografijose tapo pagrindine scena, kurioje vyksta gyvenimas. Tikrasis gyvenimas. Prisimenant fotografijų autorės nuoširdų darbą ir šiltus santykius su atlikėjais, teatro kolonų salėje bus pristatyta ilgai ruošta ir laukta į amžinybę iškeliavusios kolegės fotografijų paroda... Trykštanti gyvenimo džiaugsmu, humoru, atvira ir intriguojanti fotografijų ekspozicija...

Savo nuotaika jai antrins 18.30 val. prasidėsiantis „Balius Savojoje“. Jame laukiami visi, išsiilgę žaismingos pramogos, įspūdingų kostiumų ir dekoracijų bei norintys išgirsti, kaip skamba klasikinės muzikos ir džiazo derinys. Scenoje karaliaus viena muzikaliausių operečių – vengrų kompozitoriaus P.Abrahamo „Balius Savojoje“. 2007-aisiais šį visais atžvilgiais įspūdingą spektaklį Klaipėdos muzikiniame teatre pastatė darni kūrybinė komanda – režisierius Ramūnas Kaubrys, scenografas Artūras Šimonis, kostiumų dailininkė Jolanta Rimkutė su spektaklio muzikiniu vadovu ir dirigentu Stasiu Domarku, choreografu Aurelijumi Liškausku ir chormeisteriu Vladimiru Konstantinovu. Dabar spektaklį diriguos Dimitrijus Zlotnikas.

Tik kartą per metus vykstantis balius Savojoje – ypatingas. Tai proga, kuomet į Nicą suvažiuoja damos ir ponai, ištroškę skandalingų naujienų. Už didžiausią Savojos baliaus sensaciją „Figaro“ redakcija kasmet įsteigia premiją – brangų paveikslą. Kam jis atiteks šį kartą? Štai čia ir prasideda patys netikėčiausi įvykiai ir nuotykiai, juokai susipina su liūdesiu, o dramatizmas – su ironija.

Sekmadienį 17 val. nuotaikingą savaitgalį Klaipėdos muzikiniame teatre vainikuos teatralizuotas koncertas „Didysis kankanas“. Gražiausius muzikinius I.Kalmano, F.Leharo, P.Abrahamo, J.Strausso ir kitų kompozitorių sceninių kūrinių fragmentus į vieną žėrintį vėrinį publikai suvers teatro baleto trupės šokėjai ir dainininkai Judita Butkytė, Rita Petrauskaitė, Loreta Ramelienė, Aurelija Dovydaitienė, Mindaugas Rojus, teatro choras bei orkestras. Be kitų muzikinių numerių, koncerte bus atliktas ir garsusis J.Offenbacho kankanas iš operetės „Orfėjas pragare“. Tarptautinei šokio dienai dedikuotame vakare dalyvaus Kauno muzikinio teatro, Klaipėdos universiteto šokėjai ir šiuolaikinio šokio atlikėjas Petras Lisauskas. Koncerto baletmeisteris – Valdemaras Marcinkus, teatro orkestrui diriguos Dainius Pavilionis.

Bilietai – po 24–52 Lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių