Gerbėjai paminėjo pirmąsias M.Jacksono mirties metines

Popmuzikos karaliumi tituluojamo JAV atlikėjo Michaelo Jacksono gerbėjai visame pasaulyje paminėjo šio dainininko pirmąsias mirties metines, prisimindami jo įsimintinas dainas ir šokius.

Tuo tarpu M.Jacksono tėvas padavė į teismą gydytoją, kurio veiksmai esą pasiuntė šią superžvaigždę į kapą.

Milžiniško populiarumo sulaukusio muzikos albumo "Thriller" autoriaus gerbėjai Tokijuje turėjo progą praleisti naktį tarp M.Jacksono asmeninių daiktų.

Garsiuose Niujorko koncertų rūmuose "Apollo" šio atlikėjo gerbėjai šoko pagal savo dievaičio muziką, o Holivudo Šlovės alėjoje buvo dedamos gėlės prie jo žvaigždės.

M.Jacksono sesuo Janet ir brolis Jermaine'as buvo tarp dainininko šeimos narių, kurie aplankė jo mauzoliejų netoli Los Andželo esančiose kapinėse "Forest Lawn".

Tuo tarpu Jacksonų giminės matriarchė Katherine dalyvavo Indianos mieste Garyje vykusioje ceremonijoje, per kurią prie buvusių pirmųjų šios šeimos namų buvo atidengtas paminklas Michaelui.

"Esu tikra, kas mano sūnus jaustųsi labai pamalonintas ir labai pagerbtas", - sakė Katherine Jackson.

"Praėję metai mums buvo labai sunkūs", - pridūrė ji, kalbėdama apie savo šeimą.

Apie 500 žmonių susirinko prie namo, kuriame M.Jacksonas ir jo broliai, dainavę grupėje "Jackson 5", pradėjo muzikinę karjerą praeito amžiaus 7-ame dešimtmetyje ir sukūrė pirmuosius hitus, tokius kaip daina "ABC". Naujame akmeniniame monumente dainininkas pavaizduotas šokantis, o apačioje iškalti žodžiai "Niekada negaliu atsisveikinti".

Gerbėjai dėjo atvirutes ir gėlių puokštes prie atlikėjo namų ir klausėsi kalbų, kurias sakė politikai ir garsenybės. Tačiau dainininko vaikai - sūnūs Prince'as Michaelas ir Blanketu vadinamas Prince'as Michaelas II bei dukra Paris - per šią ceremoniją nepasirodė, nors buvo pranešta, kad jie atvyko į Garį kartu su Katherine Jackson, kuri yra paskirta vaikaičių globėja.

Niujorke žmonės šoko, imituodami legendinės M.Jacksono "Mėnulio eisenos" žingsnelius prie Harlemo rajone esančios koncertų arenos "Apollo", kur šalia atlikėjo memorialinės lentos su jo vardu buvo padėta jo vizitine kortele tapusi juoda skrybėlė ir kristalais nusagstyta pirštinė.

"Vaikystėje jis turėjo svajonę. Jį pavertė žvaigžde, o galiausiai sužlugdė... Maniau, kad jis nemirtingas", - prie "Apollo" koncertų arenos agentūrai "Reuters" sakė M.Jacksono gerbėja Caren Menardy.

Vietnamo sostinėje Hanojuje penktadienio vakarą minios gerbėjų dainavo M.Jacksono hitus, o Japonijoje iš 10 tūkst. žmonių buvo atrinkti 50 laimingųjų, kuriems buvo leista visą naktį būti dangoraižyje "Tokyo Tower", kur vyksta vienintelė oficiali šio dainininko asmeninių daiktų paroda "Neverland Collection".

"Šis sumanymas Vakarų kultūroms gali atrodyti keistokas, tačiau Japonijoje tradicija būti šalia mylimų žmonių palaikų ir daiktų jų mirties metinių naktį yra svarbus ritualas", - sakė "Tokyo Tower" darbuotojas Hiroyuki Takamura.


Šiame straipsnyje: jacksonas

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių