F.Chopiną skambins specialiai atvežtu fortepionu

Garsus pianistas Miroslavas Kultyševas šeštadienį Kauno Filharmonijoje gros specialiai iš Vilniaus vežtu “Fazioli” fortepionu.

Filharmonijos skliautus vėl sudrebins Romantizmo epochos genijaus Frédérico Chopino muzika.  Koncertų organizatorius „Naujoji muzikų karta“ jau trečią kartą Lietuvoje pristatys Tarptautinio P.Čaikovskio konkurso Maskvoje (2007 m.) nugalėtoją pianistą iš Rusijos - M.Kultyševą. Tai atlikėjas gerai žinomas visose pasaulio koncertų salėse. Šiais metais savo programą jis paskyrė. Chopinui ir jo 200-osioms gimimo metinėms.

Būtent kauniečiai turės unikalią galimybę išgirsti vienas kito vertą „duetą“. Pasaulinė klasikos žvaigždė skambins  vieninteliu Baltijos kraštuose parduodamu tokio lygio koncertiniu fortepijonu „Fazioli“, kurį specialiai iš Vilniaus šiam koncertui atveš fortepijonų salonas Piano LT.

„Fazioli“ gamintojų filosofija yra itin vertinama pasaulyje, jos esmė - senosios rankų darbo tradicijos.

“Instrumentų apdailai naudojama tik speciali mediena, inkrustacijos bei puikią akustiką garantuojančios mechaninės detalės ir medžiagos, todėl muzikos instrumentai atitinka aukščiausius profesionalų reikalavimus. Turbūt todėl „Fazioli“  pelnytai vadinamas fortepijonų karaliumi, net lyginamas su automobiliu „Ferrari“, - juokavo Piano LT salono direktorius Aleksandras Šimelis.

Fortepijoną prieš trisdešimt metų sukūrė italų pianistas ir inžinierius Paolo Fazioli, kurio siekis buvo išrasti alternatyvų instrumentą plačiu dinaminiu diapazonu ir turtinga tembrine palete. „Fazioli“ fortepijonams pirmenybę teikia daugelis pasaulinio garso pianistų: Vladimiras Ashkenazy, Herbie Hancockas, Annie Fischer ir daugelis kitų. Šios markės instrumentus dažnai renkasi ir koncertų salės. Šiuo metu „Fazioli“ gamina 6 koncertinių fortepijonų modelius, didžiausias jų - F308 (ilgis 3.08 m) - ir bus atvežtas į Kauno filharmonijos salę kovo 20 d. Koncerto pradžia - 18 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių