E.Sūdžiūtė Palangoje išskleis akvarelės ir fotografijos „Foto/sintezę“

Penktadienį Palangoje atidaroma vienos geriausių akvarelisčių Lietuvoje Editos Sūdžiūtės akvarelės ir fotografijos paroda „Foto/sintezė“.

„Sujungusi, atrodo, nederančias akvarelės ir fotografijos technikas, Edita atranda meninės kalbos vientisumą, kai svarbiausiu šūksniu tampa idėja, o ne priemonė. Ji kviečia panirti į intymią erdvę tarp šviesos ir šešėlio, tarp objekto ir plokštumos.  Žvilgsnis jautriai slysta aplinkos detalių paviršiais, perauga į formas ir jų virsmus, nejučia apsistoja virpančiose jų santykių būsenose kažkur TARP… Editos pasaulio suvokime daug įsiklausymo, jautrumo ir elegancijos, – pastebėjo menotyrininkė Ernesta Šimkienė. – Jos darbuose nuosaikus minimalizmas netikėtai dera su formų monumentalumu bei faktūriniais sprendimais. Tvyrantis šilto oro sluoksnis santūraus kolorito darbuose alsuoja pagarba žemei ir jos dovanoms. Augimo ir virsmo procesas įsupamas į nematomus, bet juntamus paslapties šydus, kuomet iš nežinios, nebūties išsiveržia konkretūs atpažįstami pavidalai. Būtent čia išryškėja Editos akvarelių augalinių transformacijų ir fotografinių šešėlių paralelės“.

E.Sūdžiūtės „Foto/sintezės“ vernisažas – 18 val. Paroda iki gegužės 17 d. veiks „Ramybės“ galerijoje Palangoje (Vytauto g. 35). Galerija dirba IV–VII 12–19 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

NE KAUNIETIS

NE KAUNIETIS portretas
Antrąkart rašau . Kas čia?? fotografijos paroda „Foto/sintezė“. Juk valstybinėje lietuvių kalboje trupmenos pasviruoju brūkšneliu žymimi tik skaitmenys , pvz., 2/3 parodos bus: Augimo ir virsmo procesas įsupamas į N E M A T O M U S, bet juntamus paslapties š y d u s , kuomet iš nežinios, nebūties išsiveržia ...DIDELIS niekinis n u l i s ! ! ! Nematomoji paroda.../// Ir sostinėje parodų kuraaatorės suokia paukščių kalba žmonėms nesuprantamus ditirambus tepliorių naudai... Turbūt pakiša nulemia....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių