Dėl prastų reitingų LNK nutraukia serialą „Moterų alėja“

Viena didžiausių šio sezono LNK intrigų - serialas „Moterų alėja“ - subliuško. Serialą apie Kauną ir jo kultūrinį gyvenimą televizija nuo lapkričio mėnesio nutrauks.

LNK neslepia - naujoji telenovelė, kurios tikslas - populiarinti Kauną ir kurioje vaidina žinomi šio miesto aktoriai, menininkai, muzikantai ir net krepšininkai, nuvylė. „Serialo transliacijos laikinai sustabdomos dėl televizijos netenkinančių reitingų. Tai - nieko naujo, juk visame pasaulyje pilna atvejų, kai serialas neranda savo žiūrovų ir yra nutraukiamas vos po kelių serijų ar sezono viduryje. Gaila, bet ką padarysi“, - „TV dienai“ sakė LNK atstovas spaudai Gediminas Malaškevičius.

Tiesa, „Moterų alėją“ bandyta reanimuoti pakeitus laiką - rodant ne kasdien, o savaitgaliais. Tačiau gelbėjimo operacija buvo nesėkminga. Ištikimus „Moterų alėjos“ gerbėjus LNK guodžia - serialas kada nors sugrįš į eterį ir vėl bus rodomas iš naujo, nauju laiku ir su naujomis viltimis. Spėjama, kad atgimti telenovelė galėtų vasarą, kai televizijų konkurencija būna gerokai apsilpusi.

14 serialų kūręs prodiuseris Rolandas Skaisgirys, pristatydamas „Moterų alėją“, tikino, kad tai - vienas geriausių jo darbų su įspūdinga meilės ir humoro doze. Kodėl jos neužteko žiūrovams ir koks iš tiesų bus serialo likimas, prodiuseris dabar nekomentuoja.

"Moterų alėjos" režisierius Viktoras Valašinas: nemyli, nenori - nereikia

„Tik iš spaudos sužinojau, kad „Moterų alėjos“ neberodys. Sako, kad dėl žemų reitingų. Ar tikrai jie žemi ir kodėl? Man daug klaustukų iškilo: jei serialą retai rodai, tuomet ilgas serijas darai, o čia iš pradžių buvo rodomos trys serijos, kai kitos televizijos išleidžia 4-5 kartus per savaitę, paskui rodė 2 kartus per savaitę, nukėlė į „Panoramos“ laiką, o pabaigoje paleido dvi serijas savaitgaliais tarp „multikų“.

Aš paprasčiausiai jo neberasdavau. Ir seriale vaidinantys aktoriai skambindavo klausti, kur serialas. Atsakydavau, kad pats ieškau ir negaliu pagauti už uodegos. LNK sako, kad bandė padėti... Mielieji, padėti nereikėjo, tik daryti tinkamai. Už kitus lietuviškus serialus „Moterų alėja“ nė kiek ne prastesnis. Jame vaidina profesionalai ir man tikrai negėda dėl kolegų aktorinių darbų. Kai kurie aktoriai net nepasirodė. Nuostabaus aktoriaus Liubomiro Laucevičiaus net nespėta pamatyti, jo istorijos išgirsti. Man tik gaila jų darbo - 64 serijų. Tai ką - į šiukšlyną dabar?

Galbūt prie nesėkmės prisidėjo ir tai, kad filmuota Kaune, be to, žiūrovas visada sunkiau priima naujus, mažiau matytus veidus. O gal čia vyksta kitokie užkulisiniai dalykai, kurių negaliu suprasti. Galiu tik pajuokauti: nenori, nemyli - nereikia."

Kauno meras: miestui serialas nekainavo

Kauno meras Andrius Kupčinskas serialo kūrimo pradžioje tvirtinęs, kad „Moterų alėja“ turėtų pagerinti miesto įvaizdį, tvirtino, kad serialo transliacijų nutraukimas miesto įvaizdžio nei pagerins, nei jam pakenks.

„Serialo vertinimų buvo įvairių. Reikia pripažinti, kad dėmesio miesto aplinkai, kultūriniam gyvenimui, kaip tvirtino iš anksto „Moterų alėją“ savivaldybėje pristatę jo kūrėjai, seriale trūko. Tiesa, negalėčiau kometuoti, koks serialas buvo, nes nemačiau nei vienos jo serijos - mačiau tik anonsinį filmuką per serialo pristatymą“, - prisiminė meras. Jis tvirtino, kad serialo kūrimas nebuvo remiamas iš savivaldybės biudžeto, todėl jokių nuostolių miestas nepatirs.

„Kaip ir kitų filmų, kuriamų Kaune, kompanijas, „Moterų alėjos“ autorius buvome atleidę nuo rinkliavos už filmavimus viešose miesto vietose“, - prisipažino A.Kupčinskas.

Pagrindinio herojaus Miko motiną seriale vaidinanti aktorė Olita Dautartaitė apgailestavo, kad serialas nutraukiamas. „Negalima taip iš anksto jo nurašyti. Gaila, kad serialas nutraukiamas transliacijos pradžioje - ten dar daug visokių ir įdomių, ir gražių dalykų turėjo atsitikti“, - tvirtino O.Dautartaitė. Anot aktorės, „Moterų alėja“ nebuvo nei niekinga, nei menkavertė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Laima

Laima portretas
Geras buvo serialas, gaila, kad neparodė. Visa šeima laukdavom! Vien nauji veidai ką reiškia!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių