D.Britanijoje pradėtas leisti žurnalas apie mirtį

Didžiojoje Britanijoje pradėtas leisti žurnalas ir sukurtas interneto puslapis, skirtas mirties temai. Pirmajame žurnalo numeryje publikuojami interviu su keliais garsiais žmonėmis, praneša BBC naujienų tarnyba.

Vienos komunikacijų kompanijos kūrybos direktorius Džimas Torntonas naująjį žurnalą pavadino „Panegirika“. Žurnalas skirtas mirties problemai ir tiems praktiniams klausimais, su kuriais susiduria mirusio asmens artimieji.

„Mano uošvė ir uošvis žuvo automobilio avarijose vienas po kito, praėjus 14 mėnesių, – pasakojo Dž. Torntonas. – Ir tada aš supratau, kad neturime vieno šaltinio, kuris teiktų paramą, nusiraminimą ir patarimų. Laidotuvių organizavimas panašus į vestuvių organizavimą, tačiau laiko turime tik savaitę ir emociškai tam esame nepasiruošę.“

Dž. Torntonas mano, kad reikės palaukti, kol pribręs „laiko kultūrinė dvasia“, kuri leis leidiniui, aptarinėjančiam mirtį, tapti populiariu.

Žurnale „Panegirika“ bus skelbiami patarimai, kaip rengtis laidotuvėms, aptariami teisiniai klausimai, susiję su testamentais, pateikiama daug kitokios naudingos informacijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių