„Anos Kareninos“ kūrėjai Vilnių pavers pagrindinės herojės namais

Vakar Užutrakyje italų kompanija pradėjo filmuoti dramą „Ana Karenina“. Lietuvą užklupęs šaltis ir lietus nesutrukdė kanadiečių režisieriui Christian Duguay nufilmuoti pirmųjų juostos kadrų. Užutrakis – tik pirmoji tarptautinės komandos stotelė. Per 40 filmavimo dienų Lietuvoje planuojama žinomas Vilniaus vietas, Rumšiškes, mūsų krašto dvarus paversti Levo Tolstojaus romane aprašytomis gatvėmis ir vietovėmis.

„Anos Kareninos“ kūrėjai vienai iš scenų Vilniuje pasirinko Lukiškių aikštę. Ji taps čiuožykla, kurioje romantiškai laisvalaikį leis pagrindiniai filmo herojai. Dominikonų ir Universiteto gatves planuojama paversti XIX a. Maskvos ir Sankt Peterburgo gatvėmis su riedančiomis karietomis, puošniomis damomis ir elegantiškais džentelmenais.

Filmavimai planuojami ir literatūriniame Aleksandro Puškino muziejuje, Šv. Nikolajaus cerkvėje, Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje, Vilniaus geležinkelio stotyje. Vilniaus kino biuras, siekiantis į sostinę pritraukti kuo daugiau kino kūrėjų iš užsienio, bendradarbiavo su prodiuseriais ir išdavė būtinus leidimus filmuoti įvairiose Vilniaus vietose.

Pasak Jūratės Pazikaitės, Vilniaus kino biuro direktorės, senamiestis jau buvo tapęs Amsterdamu, Vingio parkas – Kvalo Lumpūro miškais, o dabar Vilnius filmavimų metu pavirs Maskva ir Sankt Peterburgu.
„Metų laikų skirtumai ir architektūrinė įvairovė – Lietuvos sostinės privalumas, todėl pamažu ją atranda vis daugiau užsienio filmų kūrėjų. Beveik visa „Ana Karenina“ likusį rudenį ir žiemos pradžioje bus kuriama Vilniuje bei gretimose vietovėse. Tai didelis įvertinimas miestui ir ženklas, kad sostinė grįžta į tarptautinį kino žemėlapį. Svarbu paminėti, kad pastaruosius metus Vilniuje bent kartą per mėnesį filmuojamos užsienio kino gamintojų juostos“, - sako J. Pazikaitė.

Jos teigimu, finansinė filmavimo pusė – taip pat aktuali. „Užsienio kino gamintojai dažnai lieka patenkinti lietuvių profesionalumu. Juos tenkina ir konkurencingos kainos, ir darbštūs kino industrijos darbuotojai, ir viešbučiai, ir maitinimas“, - teigia J. Pazikaitė.

Milda Leiputė, kartu su italais dirbančios prodiuserių kompanijos „Nordic Productions“ prodiuserė, atskleidė, kad filmavimo grupę sudarys apie 100 kino kūrimo profesionalų iš Italijos ir Lietuvos, filme vaidins atliks apie 70 aktorių iš Italijos, Vokietijos, Prancūzijos ir Lietuvos, o masinėse scenose dalyvaus apie 600-700 žmonių.

Dviejų dalių filmas „Ana Karenina“ bus kuriamas anglų kalba. Pagrindinės filmo herojės vaidmenį atliks žinoma italų aktorė Vittoria Puccini. Juostoje taip pat vaidins garsi ispanų aktorė Angela Molina, Santjago Cabrera, Maxas Von Thunas. Planuojama, kad apie 40 dienų filmavimai vyks Lietuvoje, kelias dienas kūrėjai dirbs Latvijoje, Rundalėje.


Šiame straipsnyje: Ana Kareninakinasfilmas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių