„Anarchija Žirmūnuose“ - kultinėje Rusijos TV laidoje apie kiną

Lietuviškas kino filmas „Anarchija Žirmūnuose“ bus parodytas išskirtiniam autoriniam kinui skirtoje Rusijos TV kanalo „Kultūra“ laidoje „Kultinis Kinas“.

Kartu bus pristatytas ir specialus interviu su filmo režisieriumi ir scenaristu Sauliumi Drunga. 

Daugiau nei dešimtį metų gyvuojanti kassavaitinė televizijos laida „Kultinis Kinas“, specialistų manymu, yra viena įdomiausių kultūrai skirtų autorinių laidų Rusijos televizijoje. Laida yra atsisakiusi tradicinio apžvalginio arba videoesė  formato, būdingo tokio tipo laidoms. „Kultinis Kinas“ – tai greičiau paskaita-pokalbis, pristatantis pasirinktą filmą.

Laidos vedantysis kultūrologas ir kino kritikas Kirilas Razlogovas – išskirtinė ir gerai kino pasaulyje žinoma asmenybė. Smalsus intelektualas, kasmet aplankantis daugybę paties įvairiausio kalibro pasaulinių kino festivalių, nuolatos ieško įdomių filmų ir jų autorių, kuriuos galėtų pristatyti savo laidoje.

„Šioje laidoje rodau ir pristatau tik savo mėgstamą kiną. Man patinka pradžiuginti save ir kitus, rodant filmus, kurie man pačiam atrodo įdomūs“, – kalba K.Razlogovas, asmeniškai atrenkantis visus „Kultiniame Kine“ rodomus filmus.

Lietuvoje prieštaringai sutiktas filmas „Anarchija Žirmūnuose“ į patyrusio autorinio kino eksperto akiratį pateko 2011-ais, tarptautinio Maskvos kino festivalio metu. Tuomet filmas dalyvavo festivalio konkursinėje programoje „Perspektyvos“, kur buvo pripažintas geriausiu ir apdovanotas šv. Jurgio statulėle.

„Jau tuomet Razlogovas negailėjo komplimentų į Maskvą filmą pristatyti atvykusiai kūrybinei grupei, tačiau dabartinis kvietimas į savo kultinę televizijos laidą irgi tapo ne ką mažesniu maloniu netikėtumu“ – džiaugiasi filmo prodiuserė Ieva Norvilienė.

Taip pat filmą „Anarchija Žirmūnuose“ įsigijo ir Rusijos televizijos kanalas NTV.

„Anarchija Žirmūnuose“ – tai istorija apie sujauktą dabartinę lietuvišką realybę, bandančią atrasti, kas yra „gera“ ir „bloga“. Už šio filmo scenarijų autorius Saulius Drunga buvo apdovanotas „MEDIA New Talent“ prizu Kanų kino festivalyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

žiūrovas

žiūrovas portretas
nesamonė, čia damokėt turėjo kad imtu, joks kanalas tokio marazmo nepirks.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių