VMVT korupcijos tyrimas: įtariamųjų skaičius išaugo iki septynių

  • Teksto dydis:

Įtariamųjų skaičius Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) vadovo Manto Staškevičiaus ir tarnybos darbuotojų galimos korupcijos tyrime išaugo iki septynių, BNS trečiadienį patvirtino Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).

„Šiuo metu tyrime jau septyni įtariamieji: keturi VMVT esami ar buvę darbuotojai ir trys verslo atstovai (vadovai, vadybininkai)“, – teigiama tarnybos pateiktame atsakyme.

Iki šiol viešai buvo skelbta apie keturis įtariamuosius.

Praėjusią savaitę prokuratūra nurodė, jog be M. Staškevičiaus įtarimai pareikšti VMVT Veterinarinių vaistų ir pašarų skyriaus vedėjui Sigitui Siriukaičiui ir Šiaulių VMVT departamento direktoriui Arūnui Teišerskiui. Ketvirtasis įtariamasis teisėsaugos įvardintas nebuvo.

LNK turinys:

STT teigimu, tarnyba gavo penkis verslo atstovų pranešimus apie iš jų reikalautus kyšius.

Nurodoma, jog vieni iš kaltinamųjų kyšius davė, kiti fiksuoti reikalavimo stadijoje.

„VMVT atstovams pareikšti įtarimai dėl kyšininkavimo, veikiant organizuotoje grupėje. Verslo atstovams pareikšti įtarimai dėl papirkimo“, – BNS nurodė tarnyba.

Paskelbus apie įtarimus korupcija premjerė Ingrida Šimonytė praėjusią savaitę M. Staškevičių nušalino nuo pareigų, pirmadienį Vyriausybė jį atleido.

Laikinai vadovauti tarnybai pavesta direktoriaus pavaduotojai Audronei Mikalauskienei.

Teisėsauga įtaria, kad VMVT vadovas ir darbuotojai užsiėmė sisteminga korupcija. Per kratas pas įtariamuosius pareigūnai aptiko per 300 tūkst. eurų grynųjų. Tiriama, jog tarnybos atstovai galėjo reguliariai reikalauti kyšių iš verslininkų, grasindami neigiamomis pasekmėmis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cha

Cha portretas
Gyvename nusikaltelių valdomoje valstybeje. Ir kas įdomiausia, dar yra nemažai naivuolių, norinčių ją ginti.

itariu ka musu elektriku mafija

itariu ka musu elektriku mafija portretas
prafinansavo rinkimus....i vsio...turim... ne seip prafinansavo is privaciu fondu tiesiog is valstybines kasos atgaline data kaip PSD nusirase i vsio spakojna.... norit gyvent tai imkit vaikus i bekit is lanzbirgistano lagerio... o tai jei ne tai praskolins iki paskutino inksto arba PSD vezdu tokiu mokesciu uzlausz ka paskutine kepeni iskosisi...

Sūduvis

Sūduvis portretas
Šį kartą užkliuvoVMVT, bet korupcija praktiškai visose srityse, ypač viešuosiuose pirkimuose, yvairiuose konkursuose, v.ž. VISUR... Kažin kodėl STT ir FNT nepasidomi Lietuvos seime mokamu atlyginimu vokeliuose, tik skambiai pakrikštintais LĖŠOS PARLAMENTINIAI VEIKLAI iš kurių tai veiklai nueina gal 3-5 procentai o visa kita tai seimūnų ir jo artimūųjų gerovei.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių