Už mėginimą papirkti aplinkos apsaugos inspekcijos darbuotoją – 500 eurų bauda

  • Teksto dydis:

Teismas patenkino Panevėžio apygardos prokuratūros pareiškimą dėl proceso užbaigimo baudžiamuoju įsakymu ir Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) tirtoje byloje Rokiškio rajono gyventoją R. S. pripažino kaltu dėl aplinkos apsaugos inspekcijos darbuotojo papirkimo. Teismas asmeniui skyrė 500 eurų baudą, sakoma STT pranešime.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje per 15 dienų atliko STT Panevėžio valdyba, jį kontroliavo Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorė.

Šių metų sausio 17 d. į Aplinkos apsaugos departamento prie Aplinkos ministerijos Panevėžio valdybos Kupiškio aplinkos apsaugos inspekciją atvyko Rokiškio rajono gyventojas R. S., kuris buvo traukiamas administracinėn atsakomybėn. Po administracinio nusižengimo bylos nagrinėjimo išeidamas iš kabineto, jis paliko dovanų maišelį ir, nekreipdamas dėmesio į perspėjimą, kad jį pasiimtų, išėjo.

Apie gautą kyšį Panevėžio valdybos Kupiškio aplinkos apsaugos inspekcijos pareigūnas informavo Aplinkos apsaugos departamento Imuniteto tarnybą, tuomet departamentas kreipėsi į STT, buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl papirkimo.

Atlikus ikiteisminį tyrimą, tyrimui vadovaujanti Panevėžio apygardos prokuratūros prokurorė kreipėsi į Panevėžio miesto apylinkės teismą dėl proceso užbaigimo teismo baudžiamuoju įsakymu.

Panevėžio miesto apylinkės teismo Pasvalio rūmai vasario 23 d. prokuratūros pareiškimą patenkino ir už mažesnės nei 1 MGL vertės kyšio davimą R. S. skyrė 10 MGL (500 eurų) dydžio baudą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių