Už grasinimus teisėjai nuteistasis kalės pusšeštų metų ilgiau

  • Teksto dydis:

Panevėžio apygardos teismas ketvirtadienį kaltu pripažino grasinančius laiškus teisėjai rašiusį kalinį ir prailgino jam laisvės atėmimo bausmę pusšeštų metų.

Panevėžio teismas pranešė, kad subendrinus anksčiau paskirtas bausmes, dvidešimtą kartą teisiamas 27 metų L.D. iš viso kalėjime praleis dar 17 metų ir tris mėnesius.

Teismas nustatė, kad Alytaus pataisos namuose bausmę atliekantis L.D. prieš metus parašė grasinantį laišką Pakruojo rajono apylinkės teismo teisėjai, grasino suluošinti ir nužudyti ją ir jos šeimos narius, reikalavo pervesti 4 tūkst. eurų į jo sąskaitą ir dar po 4 tūkst. eurų į kitų trijų kalinių sąskaitas.

L.D. savo kaltę pripažino, tačiau nurodė, kad grasinimų įgyvendinti neketino, šios teisėjos nepažįsta. Kaltinamasis teigė tokius laiškus rašantis nuolat, tikėdamasis būti perkeltas iš jam nepatinkančių Alytaus pataisos namų į kurią nors kitą pataisos įstaigą.

Nuo 2009 metų pataisos namuose laisvės atėmimo bausmę atliekantis vyras teistas už įvairius nusikaltimus: vagystes, plėšimus, narkotikų platinimą nepilnamečiams, grasinimą nužudyti ar sunkiai sutrikdyti žmogaus sveikatą, disponavimą svetima elektronine mokėjimo kortele, sukčiavimą, seksualinį prievartavimą ir kitus.

Prieš pusantro mėnesio Panevėžio apygardos teismas irgi skyrė L.D. laisvės atėmimo bausmę penkeriems su puse metams už tai, kad jis prievartavo turtą iš Panevėžio apygardos prokuratūros prokuroro.

Panevėžio apygardos teismo nuosprendis per dvidešimt dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių