Prie BMW vairo – mirtinai girtas: vairuotoją į areštinę teko vilkti

  • Teksto dydis:

Pareigūnė iš Raseinių rajono ne tarnybos metu pasirūpino, kad girti vairuotojai negalėtų tęsti kelionių.

Pora metų Raseinių rajono policijos komisariate dirbanti  Reagavimo skyriaus vyresnioji tyrėja Rimantė Rakauskienė savo kasdienybe įrodė, kad policijos gretose atsidūrė neatsitiktinai.

Rimantė – ta pareigūnė, kuri tvarka rūpinasi ne tik darbo metu.

Savo pareigos  apsaugoti visuomenę  nuo girtų vairuotojų ji nepamiršta ir laisvalaikiu.

Net ir tada, kai skuba į draugės gimtadienį ar parduotuvę ir tenka koreguoti savo planus bei  judėjimo kryptį.

2024 m. liepos 8-oji

Liepos 8-osios vakare ji su vyru Gražvydu nutarė pavažiuoti link Viduklėje esančios parduotuvės.

Sutuoktiniai pastebėjo, kaip į šalia parduotuvės stovintį apdaužytu priekiu ir be valstybinių numerių BMW sėda akivaizdžiai neblaivus vyras ir nuvažiuoja link Raseinių.

Žinodama, kokios būna tokių girtų  pasivažinėjimų pasekmės, ji apsiprekinimą nutarė atidėti ir savo automobiliu nusekė minėtą transporto priemonę.  Važiuodama iš paskos, Rimantė apie pavojų keliantį neblaivų vairuotoją pranešė tuo metu dirbusiems kolegoms.

Neprognozuojamą vairuotoją sustabdė staiga atsidaręs jo vairuojamo BMW  kapotas. Vyras buvo priverstas sustoti.

Išlipęs iš BMW, jis bandė kapotą uždaryti. Tuo buvo pasinaudota ir Rimantės vyras  iš spynelės ištraukė užvedimo raktelį.

Kadangi girtas vairuotojas savo kelionės tęsti nebegalėjo, tai jis prisėdo ant automobilio sėdynės ir užmigo. 

Atvykusiems Reagavimo skyriaus pareigūnams teko gerokai paplušėti, kol vairuotoją prikėlė gyvenimui.

45 metų Viduklės miestelio gyventojas sunkiai orientavosi aplinkoje, iki tarnybinio automobilio teko jį nešti nešte. Alkoholio matuokliu pirmojo tikrinimo metu buvo nustatytas 4,65 prom., po 25 minučių –  4.18 prom. girtumas. Vairuotojas  buvo apnakvindintas areštinėje, dėl vairavimo apsvaigus nuo alkoholio jam pradėtas ikiteisminis tyrimas.

2023 m. lapkričio 11-oji

Dar vieną girtą vairuotoją pareigūnė su sutuoktiniu iš eismo eliminavo  praėjusių metų lapkritį.

Važiuodami Raseiniuose savo automobiliu ir pamatę neadekvačiai vairuojamą automobilį, jie metė visus  asmeninius planus ir ėmėsi priemonių užkirsti kelią nelaimei, nors vėliau paaiškėjo, kad vieną incidentą kelyje vairuotojas jau buvo patyręs.

Rimantės ir jos vyro dėmesį patraukė iš paskos  važiavęs automobilis „AUDI A4“, kuris sukėlė avarinę situaciją ir sustojo sankryžoje. Iš automobilio išlipęs vairuotojas, automobilį nusistūmė į netoliese esančią automobilių stovėjimo aikštelę. 

Vyro judesiai buvo nekoordinuoti, tad kilo pagrįstas įtarimas, kad jis neblaivus.

Informavę dirbančius policijos pareigūnus apie girto vairuotojo vojažą po Raseinius, Rakauskai palaukė, kol jie perims girtą vyrą.

Šis iš pradžių  tikrintis blaivumą kategoriškai atsisakė, vėliau sutiko. Alkotesteris parodė 1.78 promiles.

Teisę vairuoti jau seniau praradęs 50-metis raseiniškis pripažino, kad automobilį vairavo ir, neblaivus važiuodamas į Raseinius, Kėdainių rajone, jis  nesuvaldė automobilio, nuvažiavo nuo kelio ir atsitrenkė į kelio atitvarus.

Juos apgadinęs, vyras iš eismo įvykio vietos pasišalino.

2022 m. balandžio 27-oji

Prieš pora metų, ką tik pradėjusiai dirbti Raseinių rajono policijos komisariate Rimantei Rakauskienei, išsiruošusiai su savo seserimi, taip pat policijos pareigūne, į draugės gimtadienį, neblaivus vairuotojas taip pat sutrikdė kelionę. 

Balionų pilname automobilyje merginos aptarinėjo sveikinimo detales, kai jų dėmesį patraukė kelyje nuo Raseinių  link Žaiginio priekyje jų atsiradęs „Ford Focus“: tai jis važiavo didžiuliu greičiu, tai jis staiga jį labai sumažino, tai vėl ėmė greitėti bei vinguriuoti keliu, nuolat įvažiuodamas į priešpriešinio eismo juostą.

Jaunosios pareigūnės įtarė, kad jo vairuotojas neblaivus. Susisiekusios su tarnyboje esančiais kolegomis ir pranešusios apie kelyje atsiradusią grėsmę, jos, nepaisydamos, kad jų maršrutas nesutapo su „Ford Focus“ maršrutu, nusekė paskui jį, kolegoms pranešdamos apie jo maršrutą.

Sesės pergyveno, kad pavojingai manevruojantis automobilis kelyje nesutiktų priešpriešiais atvažiuojančios transporto priemonės.

Neblaivaus vairuotojo neatsakingas vairo suktelėjimas galėjo sukelti nelaimę su tragiškomis pasekmėmis. Pasiekęs Betygalą, Šiluvos g., automobilis sustojo. Pareigūnės – taip pat.

Iššokusios iš automobilio, jos atidarė „Ford Focus“ dureles ir iš spynelės  ištraukė automobilio raktelius. Vairuotojas salone buvo vienas. Įtampa nuslūgo, nes, važiuojant iš paskos, nakties tamsoje negalima buvo įžiūrėti, kiek žmonių sėdi automobilyje.

Jis galėjo būti pilnas girtų ir neprognozuojamų asmenų. Tačiau ši mintis pareigūnių neišgąsdino, nors jos buvo ne tarnybos metu ir su savimi neturėjo nė vienos spec. priemonės.

Netrukus prie sustojusių transporto priemonių privažiavo tarnyboje esantys Raseinių kolegos.

Alkoholio matuoklis vairuotojui parodė sunkų – 2,81 prom. girtumą.

Policijos pareigūno profesiją Rimantė su dvyne seserimi Raimonda Mockute   pasirinko dar būdama mokyklos suole.

Kai į mokyklą atvyko bendruomenės pareigūnės pristatyti  savo profesijos, sesės iš karto pasinaudojo proga tapti policijos rėmėjomis ir iki pat mokyklos baigimo buvo aktyvios pareigūnų pagalbininkės.

Policijos veikla jas žavėjo, tad abi baigė Policijos mokyklą ir Rimantė  įsiliejo į Raseinių policijos komisariato, o Raimonda – į Kauno apskrities policijos kolektyvą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Trikojis \\\\\.../////

Trikojis   \\\\\...///// portretas
Kad visi taip dirbtų,kaaip minėta pareigūnė,tvarka būtų.____Kada rimtai insis tais "sunkiais",jai nuo 1,5 prom.gręsia kalėjimu ar bent vieną pasodino?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių