Trečią dieną iš eilės pasienyje – tyla: į šalį nebandė patekti nė vienas migrantas

  • Teksto dydis:

Praėjusią parą į Lietuvą pasienyje su Baltarusija nebandė patekti nė vienas migrantas, trečiadienį skelbia Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Jos teigimu, tokia situacija buvo ir pirmadienį, sekmadienį bei ketvirtadienį.

Šeštadienį VSAT neįleido trijų neteisėtų migrantų, penktadienį – septynių, trečiadienį – 18.

Į Lietuvą dėl humanitarinių priežasčių įleistų užsieniečių antradienį nebuvo.

Ties Druskininkų savivaldybe antradienį apie vidudienį Baltarusijos pusėje girdėjosi pabūklų šūviai. Netoli sienos Gardino kryptimi ten yra Gožos poligonas.

Vakarop taip pat ties Druskininkų savivaldybe prie sienos Baltarusijos pusėje buvo iššautos keturios signalinės raketos.

Vakarop taip pat ties Druskininkų savivaldybe prie sienos Baltarusijos pusėje buvo iššautos keturios signalinės raketos.

Nuo rugpjūčio pradžios, kai pasieniečiai įgijo teisę neįsileisti draudžiamose vietose iš Baltarusijos einančių migrantų, jų į Lietuvą nepateko per 8,1 tūkst.

Tarnybinių ginklų profesionaliai migrantų krizės metu veikiantiems Lietuvos pasieniečiams ir jiems talkinantiems kariams praėjusią parą pasienyje panaudoti neteko.

Sienos kontrolė Lietuvos pusėje tebevykdoma sustiprintu režimu.

Dešimtys neteisėtų migrantų ir toliau bando iš Baltarusijos neteisėtai patekti į Latviją. Šių šalių siena yra maždaug keturis kartus trumpesnė nei Lietuvos ir Baltarusijos siena. Antradienį Latvijos pasieniečiai apgręžė 33 migrantus, pirmadienį – 55, sekmadienį – 36, šeštadienį – 80, penktadienį – 85.

Į Lietuvą šiemet pateko daugiau kaip 4,2 tūkst. migrantų. Lietuva ir kitos Vakarų šalys kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tadas

tadas portretas
tai vistik prasikase tuneli...

Kalbejau su tais brudais,tai aiskino kad jie bega i durniu

Kalbejau su tais brudais,tai aiskino kad jie bega i durniu  portretas
Europa,kurie prisivogia per daug pinigu???ir nezino ka su jais veikt.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių