Teismas patvirtino: gydytojas neurologas lieka pripažintas kaltu dėl kyšininkavimo

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas ketvirtadienį  atmetė už kyšininkavimą nuteisto šiauliečio gydytojo kasacinį skundą.

Medikas lieka pripažintas kaltu dėl kyšininkavimo ir privalės sumokėti daugiau nei 4,5 tūkst. eurų dydžio baudą, pranešė prokuratūra.

Šiam ikiteisminiam tyrimui vadovavo Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Andrejus Mirnyj, tyrimą atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Šiaulių valdybos pareigūnai.

Kasacinis teismas paliko galioti Šiaulių apylinkės teismo 2020 metų vasarį priimtą apkaltinamąjį nuosprendį.

Pirmos instancijos teismo sprendimu už medikų papirkimą nuteisti ir keturi pacientai. Jie privalės sumokėti nuo 565 iki 4586 eurų siekiančias baudas. Vienas iš pacientų nuteistas ir dėl sukčiavimo.

Baudžiamojoje byloje buvo nustatyta, kad pacientai gydytojams susitarė duoti ir davė nuo 20 iki 600 eurų siekiančius kyšius už paruoštus medicininius dokumentus, vaistų išrašymą, įvairias medicinines konsultacijas, apžiūras, nedarbingumo pažymėjimų išdavimą ir pan.

Ši byla buvo atskirta iš STT vykdyto ikiteisminio tyrimo aiškinantis atvejus, kai suinteresuotiems pacientams už kyšius Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnybos Šiaulių skyriuje buvo nustatomas darbingumo lygis.

Iš viso su darbingumo lygio nustatymu susijusiose bylose nuteisti trys šiauliečiai gydytojai. Ikiteisminių tyrimų metu įtarimai dėl gydytojų papirkimo buvo pareikšti kelioms dešimtims pacientų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galit darbuotis toliau

Galit darbuotis toliau portretas
99.999 proc.gydytoju kysius ima. Kas pasikeite per 30 metu???
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių