JK sulaikytas „Kamuolinių“ grupuotės narys: įtariama, kad prieš 20 metų itin žiauriai nužudė 18-metę

  • Teksto dydis:

Jungtinėje Karalystėje sulaikytas su „kamuolinių” ginkluotu nusikalstamu susivienijimu siejamas Jonas Snieška. Jis įtariamas 2002 metais Kaune nužudęs merginą.

Įtariamasis sulaikytas antradienį po slaptos ir ypač sudėtingos operacijos, kuriai buvo ruoštasi daugelį mėnesių, pranešė Policijos departamentas.

Žiauriai sumušta 18-metė pardavėja Vilma Dadurkaitė be gyvybės ženklų aptikta 2002 metų vasario 12-osios naktį prie V. Krėvės prospekto 26-ojo penkiaaukščio.

Tirdami „Kamuolinių“ ginkluoto nusikalstamo susivienijimo padarytus labai sunkius nusikaltimus, Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnai ėmėsi aiškintis seniai įvykdytus nusikaltimus, kuriuos galbūt įvykdė šio nusikalstamo susivienijimo nariai ir lyderiai.

„Tačiau iki šiol dėl „niekam nežinomų priežasčių“, tikrieji faktai liko neatskleisti, o nusikaltimus įvykdę asmenys – nenubausti“, – teigiama policijos pranešime.

Po dvejų metų darbo, daugybės slaptų veiksmų, koordinuojant juos su užsienio partneriais, surinkti duomenys apie žiaurų nusikaltimą galbūt įvykdžiusio „Kamuolinių“ nusikalstamo susivienijimo nario J. Snieškos buvimo vietą.

Jo Lietuvos policija ieško nuo 2002 metų už merginos išžaginimą ir itin žiaurų nužudymą kankinat.

Policija sako, kad J.Snieška buvo aktyvus „Kamuolinių“ ginkluoto nusikalstamo susivienijimo narys, siejamas ir palaikęs ryšius su dabar teisiamais nusikalstamo susivienijimo nariais bei lyderiais.

Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnų, policijos atašė Jungtinėje Karalystėje Lino Pernavo bei Jungtinės Karalystės pareigūnų bendrų veiksmų dėka šią savaitę  įvykdyta slapta operacija.

J. Snieška gyveno užsienyje beveik 20 metų, jis naudojosi svetimais asmens dokumentais, buvo sukūręs šeimą.

Šio nusikaltimo tyrimas yra Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnų kito tyrimo seka, kai, siekdami nustatyti ir sulaikyti asmenis, padariusius nusikaltimus, biuro pareigūnai atliko didelės apimties kriminalinės žvalgybos ir ikiteisminį tyrimą dėl itin pavojingo, gerai organizuoto Kauno mieste veikusio „Kamuolinių“ ginkluoto nusikalstamo susivienijimo narių įvykdytų nusikaltimų.

Įtarimai dėl dalyvavimo ginkluoto nusikalstamo susivienijimo veikloje ir kitų sunkių ir labai sunkių nusikaltimų padarymo pateikti beveik šimtui asmenų, paskelbta daugiau nei dešimties asmenų paieška ir išduoti Europos arešto orderiai.

Policija sako, kad sudėtingo ir ilgalaikio tyrimo metu surinkta pakankamai duomenų, kad Kauno mieste susiformavo ir ilgą laiką veikė gerai organizuotas ginkluotas nusikalstamas susivienijimas.

Įtariama, kad 1999–2018 metais nusikalstamo susivienijimo organizatoriai, vadovai ir dalyviai padarė daugybę labai sunkių ir sunkių nusikaltimų: lyderiai organizavo ginkluotą nusikalstamą susivienijimą ir jam vadovavo, įvykdė nužudymus bei sunkius sveikatos sutrikdymus, organizavo neteisėtą disponavimą labai dideliu narkotinių ir psichotropinių medžiagų kiekiu, organizavo narkotinių ir psichotropinių medžiagų bei šaunamųjų ginklų ir šaudmenų kontrabandą.

Jie taip pat įtariami legalizavę nusikalstamu būdu gautą turtą, organizavę dokumentų klastojimą, dėl savanaudiškų bei chuliganiškų paskatų organizavę didelės vertės svetimo turto sunaikinimus visuotinai pavojingu būdu, viešosios tvarkos pažeidimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Jei nori lek pas mane

Zzzz

Zzzz portretas
Klaidas daunoras?

Teisingaumas

Teisingaumas portretas
Chi!,chi!,chi!!..
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių