Teisiamųjų suole – sugyventinės ir jos motinos nužudymu bei jų namo padegimu kaltinamas vyras

  • Teksto dydis:

Raseinių rajono, Norgėlų kaimo, gyventojas bus teisiamas dėl savo sugyventinės ir jos motinos nužudymo bei jų namo padegimo, siekiant paslėpti pirmąjį nusikaltimą, pirmadienį pranešė Šiaulių apskrities policija.

Pasak policijos, gaisro pašvaistę rugpjūčio 30-osios vakarą pastebėjo Raseinių komisariato pareigūnai. Užgesinus atvira liepsna degusį namą nelaimės vietoje buvo rasti 54 metų moters ir 28 metų jos dukros kūnai.

Pasak policijos, iš pradžių manyta, kad nelaimė įvyko dėl neatsargaus elgesio su ugnimi ar nuo cigaretės, tačiau galimo smurto įrodymų aptikę pareigūnai nustatė, kad taip galėjo būti bandoma sunaikinti sunkaus nusikaltimo pėdsakus.

Tiriant nusikaltimą nustatyta, kad namuose dvi dienas buvo girtaujama, o nelaimės dieną kilo konfliktas tarp nužudytos vyresniosios moters ir jos dukros sugyventinio. Vyras moteriai sudavė kirviu, o vėliau tą patį padarė ir savo sugyventinei, kuri buvo ką tik pabudusi.

Medicinos ekspertai vėliau konstatavo, kad moterys nuo patirtų smūgių į galvą mirė iš karto.

Tuomet kaltinamasis į namą įmetė lauko virtuvėje buvusį indą su benzinu ir jį padegė, o pats pasišalino. Iš įvykio vietos pabėgęs vyras nuo policijos slapstėsi laukuose, o praėjus daugiau nei parai pėsčiomis ėjo link Raseinių.

Miesto pakraštyje jis pernakvojo apleistame name ir kitą rytą Raseiniuose buvo sulaikytas policijos.

Teisėsaugos teigimu, savo kaltę dėl nusikaltimų 36-erių vyras pripažino.

Jam už šį nusikaltimą gresia laisvės atėmimas iki gyvos galvos.

Dėl smurto prieš sugyventinę ir jos motiną vyras jau buvo teistas tris kartus, paskutinįjį iš jų – birželio mėnesį. Tuomet teismas jam skyrė vienerių metų ir septynių mėnesių laisvės atėmimo bausmę, tačiau jos vykdymą atidėjo dvejiems metams.

Ikiteisminį tyrimą vykdė Šiaulių apskrities policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių