Svetur gyvenančiam vaikinui – teismo kirtis: už tai, kad vengė šaukimo į kariuomenę, – bauda

  • Teksto dydis:

Panevėžio apylinkės teismas skyrė 1,5 tūkst. eurų baudą Didžiojoje Britanijoje gyvenančiam ir šaukimo į kariuomenę vengusiam vaikinui.

Anot teismo, kadangi 25-erių teisiamasis pripažino savo kaltę, byla buvo išnagrinėta sutrumpinto proceso tvarka ir užbaigta baudžiamuoju įsakymu, o bauda sumažinta trečdaliu – iki 1 tūkst. eurų.

Bylos duomenimis, iš Pasvalio kilęs vaikinas 2018 metais pateko į Panevėžio regiono karo prievolininkų sąrašą, tačiau vengė šaukimo į privalomąją karo tarnybą, laiku neatvyko ir nepateikė dokumentų Karo prievolės ir komplektavimo tarnybai.

Kadangi laiškų įteikti jam nepavyko, vaikinas buvo įtrauktas į ieškomų asmenų registrą, administracinėse bylose jam skirtos 15 ir 60 eurų baudos.

Teisme kaltinamasis teigė žinojęs, kad pagal savo amžiaus grupę gali būti pašauktas atlikti tarnybos. Jis sakė jau devynerius metus gyvenantis Didžiojoje Britanijoje, čia sukūręs šeimą, augina du vaikus.

„Pats jaunuolis teigė, kad buvo susisiekęs su karo prievolės tarnybos pareigūnais, derino atvykimo datą ir dokumentų pateikimo būdą, tačiau vis tiek savo įsipareigojimų neįvykdė“, – rašoma teismo pranešime.

Baigus bylą baudžiamuoju įsakymu, kaltinamasis su juo gali nesutikti ir per 14 dienų prašyti surengti bylos nagrinėjimą teisme.

Įsiteisėjęs baudžiamasis įsakymas neskundžiamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kolukio pirmininkas karbas

Kolukio pirmininkas karbas portretas
O kaip su kolukio pirmininko Karbauskio sunaus saukimu i armija? Irgi ignoruojamaa, bet policija nepristatineja sito kaimiecio?

siusk nax... ta lietuvisku pediku kariuomene

siusk nax... ta lietuvisku pediku kariuomene portretas
kuri negina nei valstybes nei tautos.... sukure jankiu samdiniu bybciulpiu gauja lai ir ciulpia kam patinka ...

Anonimas

Anonimas portretas
Mes neginsim burzuju ir kapitalistu privogtu milijonu. Mes nesiruosiame numirti uz Amerikos pasvinkusia lavonu demokratija, Mes nesaudysim i savo tevus, brolius, seseris, savo vaikus. Mes nesaudysim i rusus.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių