Supykdė: po žinios apie galimai prievartautą šunį institucijų prašo imtis veiksmų

  • Teksto dydis:

Savaitės pradžioje pranešta apie protu nesuvokiamą incidentą – Ukmergės rajone vyras galimai lytiškai išnaudojo savo augintinį. Šiandien Ukmergės gyvūnų prieglauda „Klajūnas“ išplatino pranešimą, kuriame ragina institucijas dėl tokio žiaurus vyro elgesio imtis veiksmų.

„Mes, Ukmergės gyvūnų prieglaudos „Klajūnas“ savanoriai, kreipiamės dėl mus visus sukrėtusio įvykio – šuns Greido atvejo – iš savininko paimto nukentėjusio gyvūno globa, gydymo ir tolimesnės priežiūros atsakomybė patikėta mums. Jau 4 metus rūpinamės šimtais nuskriaustų ir apleistų, bet tai vienas iš atvejų, kai matome, jog buvo galimybė, kad toks nusikaltimas prieš šunį būtų neįvykdytas, jis nebūtų patyręs ilgalaikio smurto ir nepriežiūros. Išlieka realus pavojus, kad ateityje nuo šio asmens gali nukentėti ir kiti gyvūnai. Liudininkų teigimu, nusikalstami asmens polinkiai buvo žinomi, jie informavo apie neadekvatų vyro elgesį, netramdomą seksualinį potraukį, smurtą prieš gyvūnus ir chuliganiškus išpuolius prieš kaimo gyventojus“, – skelbiama gyvūnų prieglaudos pranešime.

Gyvūnas vis dar išlieka įsibaiminęs, net menkas prisilietimas jam vis dar kelia siaubą – šunelis akimirksniu sustingsta, suakmenėja ir tampa gyva statula.

Ukmergės gyvūnų globos namų „Klajūnas“ feisbuko nuotr.

„Kokios institucijos tyrė jo padarytas nusikalstamas veikas ir priėmė sprendimą palikti jį nebaudžiamai laužyti nusistovėjusias moralines normas ir pažeidinėti galiojančius Lietuvos Respublikos įstatymus? Ar buvo atliekamos ekspertizės dėl asmens psichinės būklės, skiriamas gydymas? Koks prevencinis, stebėjimo, globos darbas vykdomas su šio asmens šeima dabar? Gauname daug susirūpinusių ir pasipiktinusių asmenų žinučių, komentarų, mums skambina, išreikšdami sukrėtimą ne tik mūsų rajono žmonės. Toks asmens nebaudžiamumas už pasikartojantį žiaurų elgesį su gyvūnais, chuliganizmą žmonių atžvilgiu prieštarauja viešajam interesui ir menkina pasitikėjimą atsakingomis institucijomis“, – akcentuoja savanoriai.

Savanoriai tikisi, kad institucijose bus nedelsiant imamasi veiksmų. „Tikimės, kad įvykis bus atsakingai išnagrinėtas ir numatyti veiksmai, kad šis asmuo būtų stebimas ir tokių nusikaltimų ateityje negalėtų daryti. Taip pat tikimės, kad teisėsauga teisingai įvertins jau atliktas nusikalstamas veikas, jam bus uždrausta kada nors laikyti bet kokį gyvūną. Prieglaudos atstovai yra pasiruošę teikti turimą informaciją, dokumentus, bendradarbiauti su tiriančiomis institucijomis“, – rašoma pranešime.

veterinarijos gydytojus dar labai neramina ir kuokštais slenkantis kailis – taip irgi būna patyrus didelį stresą.

Ukmergės gyvūnų globos namų „Klajūnas“ feisbuko nuotr.

„Primename, kad iki šios dienos gyvūnas klinikos „VetPet“ veterinarų priežiūroje, atlikti papildomi tyrimai – rentgenas, kuris rodo galinės kojos girnelės išnirimą (galimai smurto pasekmė). Taip pat yra didelė išvarža, kurią būtina operuoti. Šiai dienai veterinarijos gydytojus dar labai neramina ir kuokštais slenkantis kailis – taip irgi būna patyrus didelį stresą. Šuniui skirti nuskausminantys, raminantys vaistai, stiprinantys vitaminai. Paimti tepinėliai iš ausų, gydytojams keliantys nerimą, nes ausytėse be galo daug nešvarumų. Gyvūnas vis dar išlieka įsibaiminęs, net menkas prisilietimas jam vis dar kelia siaubą – šunelis akimirksniu sustingsta, suakmenėja ir tampa gyva statula“, – apie gyvūno išgyventą stresą pasakoja savanoriai.

Primename, kad apie protu nesuvokiamą nusikaltimą Ukmergės gyvūnų globos namai „Klajūnas“ socialiniame tinkle „Facebook“ pranešė antradienį. Pranešta, kad Ukmergės rajone vyras galimai lytiškai išnaudojo savo augintinį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jolanta

Jolanta portretas
Kažin kaip Greidukas gyvena dabar kaip sekasi jam ar nepapuolė vėl y blogus namus kažin ar įvyko teisingumas už Greido išniekinimą

Nugi

Nugi portretas
Patį ant grandinių ir atvirkščią kankorėžį į šikną tegul išsiima paskui

Manau zmogui reikia

Manau zmogui reikia portretas
Duoti moteri. Paskirt kokia is valstybines tarnybos ar savanore. Moket alga uz ...
VISI KOMENTARAI 41

Galerijos

Daugiau straipsnių