Sulaikyta gauja, įtariama rekordine hašišo kontrabanda

Teisėsaugos pareigūnai sulaikė septynis nusikalstamos grupuotės narius, įtariamus rekordinės hašišo kontrabandos organizavimu ir krovininių automobilių vagystėmis. Operacija buvo įvykdyta antradienį, pranešė Muitinės departamentas.

Įtariama, kad grupuotės nariai susiję ne tik su daugiau nei su tonos hašišo kontrabanda, bet ir krovininių automobilių vagystėmis.

Šią grupuotę išaiškino Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) pareigūnai, bendradarbiaudami su Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo (ONKT) skyriaus prokurorais bei Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Autotransporto priemonių grobimų tyrimo skyriaus pareigūnais. Iš viso atliekant tyrimą sulaikyta dešimt asmenų, kratos atliktos Vilniuje, Kaune bei Panevėžyje.

Šiais ir praėjusiais metais muitinės pareigūnai konfiskavo daugiau kaip toną hašišo, kurio kontrabandą, įtariama, organizavo šios grupuotės nariai.

Daugiau kaip 700 kilogramų šios narkotinės medžiagos šių metų gegužę buvo sulaikyta Lavoriškių kelio poste, virš 400 kilogramų hašišo kontrabandą praėjusių metų spalį aptiko Medininkų kelio posto muitininkai.

Pasak pranešimo, ikiteisminių tyrimų metu surinkti duomenys pareigūnams leidžia pagrįstai įtarti, jog abu nusikaltimus organizavo bei vykdė ta pati asmenų grupė.

Atliekant tyrimus nustatyta, kad šios nusikalstamos grupuotės nariai vertėsi ne tik narkotikų kontrabanda, bet ir transporto priemonių vagystėmis, jų identifikacinių numerių klastojimu bei prekyba vogtais automobiliais.

Į tyrimą įtraukus Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnus, išaiškintos vietos, kuriose buvo laikomos Vakarų Europos valstybėse bei Lietuvoje vogtos krovininės transporto priemonės, perkalami jų kėbulų numeriai.

Kratų metu rasti keturi vogti vilkikai ir šešios puspriekabės, taip pat didelis kiekis (10 palečių) klastotų cigarečių pakuočių, skirtų nelegaliems cigarečių fabrikams, pas vieną iš nusikalstamos veikos organizatorių rasta 20 mobiliojo ryšio telefonų bendravimui su kitais grupuotės nariais.

Didžiausia Lietuvoje narkotikų kontrabandos siunta buvo sulaikyta šių metų gegužės 12 dieną Lavoriškių kelio poste. Tądien iš Lietuvos į Baltarusiją greitai gendančius produktus vežusiame vilkike pareigūnai rado virš 700 kilogramų hašišo. Apytikslė narkotikų vertė juodojoje rinkoje - 23 mln. 500 tūkst. litų.

Į Lavoriškių kelio postą vilkiku „Scania“ atvažiavęs Lietuvos pilietis muitinės pareigūnams deklaravo gabenantis daržoves ir vaisius į Baltarusiją. Tačiau pareigūnams pasvėrus minėtą vilkiką nustatyta, jog automašinos svoris skiriasi nuo deklaruoto dokumentuose. Patikrinus mobiliąja rentgeno kontrolės sistema, vilkiko puspriekabės-šaldytuvo dugne aptikta pneumatiniais įrenginiais valdoma slėptuvė. Joje rasti hašišo paketai.

Kita įspūdinga narkotikų kontrabandos siunta Medininkų kelio poste muitinės pareigūnų buvo sulaikyta dar pernai, spalio mėnesį. Patikrinus vilkiką, kuriuo vežti persikai iš Ispanijos, mobiliąja rentgeno kontrolės sistema paaiškėjo, kad krovininio automobilio puspriekabės grindyse įrengtos slėptuvės, kuriose sudėtos įtartinos pakuotės. Į pagalbą buvo pakviesti ugniagesiai gelbėtojai, kurie, panaudoję specialią įrangą, atidarė slėptuvę. Iš jos pareigūnai ištraukė per 400 kilogramų hašišo. Toks kiekis hašišo juodojoje rinkoje vertas apie 15 mln. litų.

Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjai patenkino ikiteisminį tyrimą kuruojančio prokuroro prašymus - sulaikytiesiems skyrė griežčiausias kardomąsias priemones: suėmimus iki trijų mėnesių. Grupuotės nariams gresia iki 15 metų nelaisvės.


Šiame straipsnyje: Hašišasnarkotikaikvaišalai

NAUJAUSI KOMENTARAI

kaunietis

kaunietis portretas
susaudyt tokius gaidzius reikia,saunuoliai pareigunai ,dirba matosi

NA NA

NA  NA portretas
teisėsauga atstatinėja savo gerasias pozicijas , šaunuoliai , kad ne visi pareigūnai parsidavinėja ir duoda atkirtį visiems ,kurie dergia lietuvos teisėsaugą vardan savo gerbuvio ,,,,sėkmės tarnauti lietuvai .
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių