Sukrečianti egzekucija: smarkiai sumušę šunį nesiliovė – pakorė ant medžio

Žadą atimantis įvykis Jurbarko rajone šokiravo net visko mačiusius teisėsaugininkus – rasti ant medžio neseniai pakartos vokiečių aviganio mišrūnės palaikai. Kaip paaiškėjo, prieš įvykdant galutinį egzekucijos etapą, kalytė – smarkiai sumušta. Kaunietis augintinės savininkas praėjėjusiais metais buvo pranešęs apie jos dingimą.

Į Meškininkų kaimą gavę pareigūnų iškvietimą Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) specialistai vyko spalio 11 dieną.

„Susitikome su pareigūnais ir radome ten pakartą šuniuką. Gyvūno palaikus paėmėme ir išsiuntėme į Rizikos vertinimo institutą, kad būtų patvirtinta nugaišimo priežastis“, – portalo kauno.diena.lt žurnalistams pasakojo VMVT Tauragės departamento patarėja Aušra Stumbrienė.

Šią savaitę buvo gautas šio šiurpaus įvykio tyrimo protokolas. Jame patvirtinta, kad gyvūnas nugaišo dėl deguonies trūkumo. Tačiau paaiškėjo ir dar viena šokiruojanti detalė – iki tol trejų metų kalytė buvo smarkiai mušta. 

„Gyvūnas buvo pakartas. Visa informacija yra perduota Jurbarko policijos komisariatui, kad būtų pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl žiauraus elgesio su gyvūnu. Už tai gali grėsti net laisvės atėmimas iki vienerių metų, bet sprendimą priims teismas“, – detalizavo pašnekovė.

Gyvūnas buvo pakartas.

Ženklintos kalytės mikroschema yra registruota ir Gyvūnų augintinių registre. „Gyvūnas turėjo savininką, gyvenantį Kaune, bet savininkas praėjusių metų rugsėjo mėnesį užregistravo gyvūno dingimą“, – sakė A. Stumbrienė.

Jos teigimu, VMVT Tauragės departamento specialistams su atvejais, kai žiauriai pasielgiama su gyvūnais, susidurti tenka. Tačiau šis – išskirtinis ne tik savo žiaurumu, bet ir tuo, kad gyvūnas buvo ženklintas. Dažniausiai esą būna taip, kad nėra galimybės nustatyti savininko. Tuomet reikia bendradarbiauti su vietiniais gyventojais, kurie galbūt atpažintų, kas tą gyvūną laikė. Bet neretai tokie tyrimai būna nutraukiami, nes nepavyksta surasti gyvūno savininko.

Kai matai kabančią kalytę, – jauną, gražią, sveiką, kuri galėjo dar daug metų gyventi ir teikti džiaugsmą, tai yra baisu.

„Kai matai kabančią kalytę, – jauną, gražią, sveiką, kuri galėjo dar daug metų gyventi ir teikti džiaugsmą, tai yra baisu“, – atviravo A. Stumbrienė.

Nors, kaip jau minėta, kalytės savininkas buvo pranešęs apie augintinės dingimą praėjusių metų rudenį, tačiau VMVT specialistų teigimu, šis – pakartos vokiečių aviganio mišrūnės atvejis nesenas, nes palaikai – nesuirę.

„Šitaip daryti yra baisu, antžmogiška. Mušti gyvūną ir nutraukti jo gyvybę, man tai yra nepateisinama“, – jautriai kalbėjo VMVT Tauragės departamento patarėja.

Pasak Marijampolės apskrities Vyriausiojo policijos komisariato (VPK) atstovės Ievos Rinkevičiūtės, apie rastą galimai pakartą gyvūną pranešė gyventojas. Jis atvykęs į sodo bendriją gretimame, seniai apleistame sodo sklype pamatė prie medžio metaliniu trosiuku pririštą, jau nebegyvą šunį.

„Šiuo metu atliekamas šuns lavono skrodimas, vyksta įvykio aplinkybių tikslinimas. Įtariamieji kol kas nenustatyti“, – teigė pašnekovė.

Ji patvirtino, kad dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už žiaurų elgesį su gyvūnais gresia viešieji darbai arba bauda, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki vienerių metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nuomonė

Nuomonė portretas
Reikia taikyti realias bausmes, o ne baudas rašinėti. Pasidomėkim, kiek yra nubausta laisvės atėmimo bausme, nerasime nei vieno, reikia griežtinti ir ilginti laisvės atėmimo laiką bent iki 3 metų, ir ne lygtinai, o tikrai sodinti.

Žmogus

Žmogus portretas
Visi, kas kankina, nuodija, žudo gyvūnus-savus ar benamiukus, VISADA sulaukia Dangus (Dievo) atpildo-VISADA. Vieni ankščiau, kiti-vėliau, bet sulaukia visada. Dažnai -tuo pačiu-ant sadisto vaikų, nes gyvūnai-irgi vaikai, amžini vaikai. Apie tokius Dangaus atpildus galiu jau knygą rašyti. Susimąstykite VISI, prieš skriaudžiant bet kokį gyvūną-savo, ar benamį. Galite juoktis iš mano žodžių-kam juokinga, bet žinau jau labai daug tokių, kuriems jau juoktis nesinori, tik verkia...

Temide

Temide portretas
mūsų seimūnai labai myli gyvūnų sadistus, nes tarp jų daug gyvūnų žudikų-medžiotojų. Jiems gyvūnai- daiktai, pramoga, laisvalaikis., dėl to tokios juokingos bausmės . Siūliau įteisinti realius 6-10 metų laisves atėmimus, nes gyvūnas-ypač mūsų broliai mažesnieji -šunys, katės , tokie pat gyvi Dievo sutverimai, turi tokius pat jausmus-net gilesnius, , jiems taip pat skauda ir t.t. Jie -amžini vaikai, nes priklauso nuo žmogaus, ir bausmės gyvūnų sadistams turi būti kaip už kankinimą, nužudymą vaikų. Deja,... :(
VISI KOMENTARAI 56

Galerijos

Daugiau straipsnių