Statinėse iš Baltarusijos rasta 287 tūkst. eurų vertės cigarečių kontrabandos

  • Teksto dydis:

Aliuminio oksido miltelių krovinyje iš Baltarusijos rasta 287 tūkst. eurų vertės baltarusiškų cigarečių kontrabandos, šeštadienį pranešė Muitinės kriminalinė tarnyba.

Pasak Muitinės, nelegalūs rūkalai aptikti dar spalio 29 dieną, tačiau dėl sudėtingų ardymo darbų baigti skaičiuoti tik šiomis dienomis.

Nelegalūs rūkalai Medininkų poste aptikti pareigūnams patikrinus Rusijos piliečio vairuotą krovininį vilkiką iš Baltarusijos, kuriuo buvo gabenamos 40 metalinių statinių su aliuminio oksido milteliais.

Panaudojus rentgeno kontrolės sistemą, nustatyta, jog statinėse įrengtos slėptuvės. Didesnė kiekvienos talpos dalis buvo atskirta metaline pertvara ir prigrūsta cigarečių, o ant viršaus užpiltas nemažas sluoksnis aliuminio oksido miltelių.

Iš viso muitinės pareigūnai rado 84 tūkst. 620 pakelių įvairių rūšių cigarečių – „Minsk Capital“, „NZ Gold Compact“, „Minsk City“ ir „Dove Platinum“ su baltarusiškomis banderolėmis.

Muitinės kriminalinės tarnybos Vilniaus skyriuje dėl šios kontrabandos buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūra. Vilkiko vairuotojas po apklausos buvo paleistas, skyrus kardomąją priemonę – registravimąsi policijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių