Pensininkė nuodijo visus, kuriems buvo skolinga

  • Teksto dydis:

70-etė slovakė pensininkė iš trijų moterų pasiskolino 120 tūkst. eurų. Kai artėdavo terminas grąžinti, kartodavosi vis tas pats scenarijus. Senjorė pasikviesdavo skolintoją kavos ar arbatos, o šios vos išgėrusios pasijusdavo labai blogai, pasakojama LNK reportaže.  

Visos moterys po vaišių atsidurdavo ligoninėje. Viena – net keturis kartus. Visos skųsdavosi tais pačiais simptomais: burnos džiūvimu, silpnumu, sutrikusia motorika, alpimu. 

„Man buvo labai blogai: išdžiūvo burna, negalėjau atsistoti ant kojų, jas ėmė traukti mėšlungis“, – pasakojo viena iš nukentėjusiųjų.

Tik kai moterys viena kitai pasipasakojo apie netikėtus sunegalavimus, viskas ėmė aiškėti. Viena iš skolintojų moteriai paspendė spąstus. Ji vėl susitiko su pensininke, bet šįkart kavos negėrė. Persipylė į kitą indą, kad galėtų nusiųsti į laboratoriją. Ekspertizė patvirtino, kad kavoje buvo atropino. Jis ilgainiui gali sukelti kvėpavimo paralyžių, dėl ko ištinka mirtis. Ši medžiaga labai greitai išplaunama iš organizmo, todėl gydytojai, gelbėdami apnuodytų moterų gyvybes, jos nerado. Tačiau simptomai leido įtarti apnuodijimą.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Ji buvo sutrikusi, nesiorientavo, buvo išsiplėtę vyzdžiai. O gleivinės – išdžiūvusios, vis prašė skysčių. Supratau, kad ji buvo apnuodyta atropinu“, – tesime parodymus davė gydytojas.

Pensininkė kaltę neigė.

„Jos išvirė kavą, patiekė ant nedidelio kavos staliuko. Aš nešokau per stalą įmaišyti ko nors į kavą, taip pat neturėjau motyvo“, – teisme gynėsi senjorė.

Pensininkė teismo nuosprendį apskundė. Vis dėlto kalta moterį pripažino ir Aukščiausiasis Teismas. 

Man buvo labai blogai: išdžiūvo burna, negalėjau atsistoti ant kojų, jas ėmė traukti mėšlungis.

„Ji iš pat pradžių žinojo, kad nesugebės grąžinti pinigų, tad apgaudinėjo,“ –  komentavo teismo pirmininkas Peteris Paluda .

„Tai – ne motyvas, nes jie pripažino, kad man pinigai buvo duoti ne kaip skola, o kaip investicija“, – bandė save reabilituoti skolintojas nuodijusi moteris.

Už pasikėsinimą nužudyti ir sukčiavimą pensininkei skirti 25-eri metai už grotų. Nuosprendis šioje byloje jau įsiteisėjęs. Iš teismo ji buvo palydėta tiesiai į kalėjimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
O tai kaip čia dabar ne apie Rusiją rašot ? Gal suklydot ? Juk visos blogos naujienos turi būti tik apie rusus. Papeikimas jums !

troliu paradas

troliu paradas portretas
visi straipsniai kuriu negalima komentuoti yra melas ir dezinformacija.

to rfį

to rfį portretas
Ką vartoji?nebandei gydytis???kaip beraštis,taip kukū
VISI KOMENTARAI 35

Galerijos

Daugiau straipsnių