Silpnybę „Audi“ automobiliams jaučiantis panevėžietis atsakys ir už bandymą pasprukti

Panevėžietis netrukus sės į teisiamųjų suolą dėl automobilio vagystės ir pabėgimo iš policijos komisariato areštinės, antradienį pranešė Generalinė prokuratūra.

Panevėžyje gyvenantis 25 metų A. L. pastarąjį kartą už 11-kos automobilių vagystes buvo nuteistas 2016 metų pavasarį. Subendrinęs su ankstesnėmis bausmėmis, teismas jam skyrė galutinę trejų metų laisvės atėmimo bausmę.

Pernai kovą paleistas iš įkalinimo įstaigos jaunas vyras ilgai laisvėje neužsibuvo. Ikiteisminio tyrimo duomenimis, šiemet gegužės 19-osios naktį vieno Panevėžio daugiabučio namo kieme jis, įtariama, pavogė 700 eurų vertės automobilį „Audi 80“.

Svetimu automobiliu panevėžietis nuvažiavo į Kupiškio rajoną, kur buvo sulaikytas policijos pareigūnų. Automobilio savininkai net nespėjo pasigesti transporto priemonės.

Prokuroro prašymu gegužės 20 dieną teismas A. L. skyrė kardomąją priemonę – suėmimą, jis buvo išgabentas į Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato areštinę.

Vos po trijų dienų A. L. iš areštinės paspruko. Suimtasis rytą pasiprašė areštinės pareigūnų išvedamas į pasivaikščiojimų kiemelį.

Ten paliktas sugebėjo atsirakinti kiemelio duris, pralįsti pro 40 centimetrų aukščio tarpą tarp grotų ir grindų, perlipti 2,5 metro aukščio tvorą ir patekti į kitą komisariato kiemą.

Laisvėje bėglys praleido vos valandą – kriminalistai jį rado bute, kur panevėžietis gyveno iki sulaikymo.

Už automobilio vagystę panevėžiečiui gresia laisvės atėmimas iki šešerių metų, už pabėgimą iš areštinės – laisvės atėmimas iki penkerių metų.

Byla perduota nagrinėti Panevėžio apylinkės teismo Panevėžio rūmams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių