Savivaldybės darbuotoja apsimetusi moteris apvogė senjorę: galvą apsuko pažadais apie išmoką

  • Teksto dydis:

Įvairiais valstybės tarnautojais prisistatančių ir iš žmonių išvilioti bei pavogti pinigus turinčių tikslą „gudročių“ žygis per senjorus aprimsta juos demaskavus. Tačiau atsiranda vis naujų, kurie pasitelkę seną scenarijų, susuka garbingo amžiaus žmonėms galvas visokių išmokų pažadais, patenka į jų gyvenamąsias patalpas ir juos apvagia.

Balandžio 22 dieną Radviliškio rajone vėl atsirado „papildomų išmokų dalintoja“, kuri apvogė 69 metų Radviliškio gyventoją.

Kai apie pietus į radviliškietės duris pasibeldė nepažįstama moteris ir prisistatė esanti Radviliškio rajono savivaldybės darbuotoja, šeimininkė ją įsileido. Mat atėjusioji, įvardijusi jos vardą ir pavardę, pasitikslino, ar čia esanti ji. Disponavimas informacija apie jos asmens duomenis senjorei sukėlė pasitikėjimą nepažįstamąja. O dar kai išgirdo žinią, jog dėl gaunamos mažos pensijos jai priklauso papildoma išmoka, radviliškietei iš viso apsisuko galva – negalėjo patikėti ją aplankiusia laime.

Bet kaip ir visada analogiškais atvejais, nepažįstamoji padejavo, kad jai reikės smulkesnių pinigų ir paprašė 200 eurų kupiūrą pakeisti mažesnio nominalo banknotais. Senjorė nupėdino prie spintelės, kurioje laikė savo santaupas ir, penkiasdešimtinėmis atskaičiavusi du šimtus, padavė „valdininkei“, kuri spėjo užfiksuoti, kur laikomi pinigai. Tada šeimininkės buvo paprašyta parašyti prašymą dėl išmokos. Atliekant šį veiksmą, virtuvėje atėjusioji prisiminė, jog jai reikia kažkokio blanko ir išėjo jo ieškoti rankinėje, kuri buvo palikta kitame kambaryje.

Kai senjorė nebesulaukė grįžtančios nepažįstamosios ir nuėjo jos ieškoti, pamatė, kad nebėra ne tik jos, bet ir spintelėje buvusios knygos su 550 eurų santaupų.

Policija įspėja – nepasitikėkite nepažįstamais asmenimis, žadančiais įvairiausias išmokas, siūlančiais pigias prekes, prašančiais pakeisti pinigų kupiūras. Jų tikslas – patekti į jūsų būstą ir užvaldyti jūsų santaupas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių