Radviliškyje sugyventinę nužudęs vyras kaltę vertė aukai: esą ji reikalavo alkoholio

  • Teksto dydis:

Radviliškio rajono gyventojas pripažintas kaltu dėl sugyventinės nužudymo, jis kalės devynerius metus.

Vyras jau anksčiau buvo teistas už smurtą prieš šią moterį, pranešė teismas.

44 metų M. K. birželio 9-osios vakarą gyvenamojo namo virtuvėje, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, per konfliktą nudūrė moterį peiliu.

Nors M. K. nukentėjusiajai mėgino suteikti pagalbą, dėl įvykusių komplikacijų  moteris mirė įvykio vietoje.

Teisiamajame posėdyje kaltinamasis savo kaltę pripažino.

Jis pasakojo, kad G. P. susipažino ir bendrai pradėjo gyventi Jungtinėje Karalystėje, o prieš ketverius metus grįžo į Lietuvą. Žinojo, kad G. P. nėra nutraukusi santuokos, tačiau ji ruošėsi tą santuoką nutraukti. Anot kaltinamojo, G. P. bendravo su sutuoktiniu, tačiau daugiausia pokalbiai tarp jų vykę telefonu.

Grįžęs į Lietuvą, M. K. žodžiais, jis su drauge apsigyveno Radviliškio rajone, Polekėlėje, draugės tėvui priklausiusiame name. Vyras sakė, jog kartu su šia moterimi vedė bendrą ūkį, savo atlyginimą atiduodavęs jai, nes viskuo rūpinosi ji. Vyras patikslino, jog anksčiau prieš G. P. fizinį smurtą panaudojo vieną kartą, kai ji, būdama neblaivi, sėdo už vairo, tada kaimynai buvo iškvietę policiją.

Kaltinamasis teisme pasakojo, kad įvykio dieną po aplinkos tvarkymo darbų jis su drauge ir pažįstamų vyrų išgėrė alaus, po to dviese grižo į namus.

Tada tarp  jo ir draugės prasidėjęs konfliktas – G. P. ėmusi reikalauti, kad jis pasakytų, kur padėjęs alų. M. K. atsakė, kad nieko neėmęs. Norėjo išeiti iš namų, nes, M. K. žodžiais, jam nepatinka kai jį puola. Neilgai trukus, draugė ėmusi priekaištauti, kam jis rakina duris, apipylė jį šaltu vandeniu.

M. K. teigė siekęs išvengti konflikto, norėjo išeiti, kad pasivaikščiotų, nusiramintų, tačiau sugyventinė neleido, pradėjo įžeidinėti.

Kaltinamojo teigimu, G. P.  jį pastūmė ir jis, nenorėdamas moters sužaloti, kaire ranka smogė, norėjo tik pagąsdinti. Vyras tvirtino, kad smogęs tik vieną kartą.  Po smūgio G. P. nukritus ant grindų, M. K. teigimu, išsiganęs ką padarė, sužalotą draugę pakėlė, kalbėjo su ja, paskambino Bendruoju pagalbos telefonu.

Teismas neatmetė kaltinamojo parodymų, kad konfliktas įvykio dieną kilo dėl nukentėjusiosios – jai nustatytas 1,89 promilės girtumas –  provokuojamų veiksmų reikalaujant alkoholio.

Iš nuteistojo nukentėjusiesiems priteistas 14 tūkst. eurų civilinis ieškinys neturtinei žalai atlyginti.

Šis nuosprendis yra neįsiteisėjęs ir gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių