R. Požėla: per karantiną 55 procentais sumažėjo sunkaus nusikalstamumo atvejų

Policijos generalinis komisaras Renatas Požėla informuoja, kad per karantino laikotarpį 55 procentais sumažėjo registruotų sunkių ir labai sunkių nusikaltimų, ženkliai sumažėjo nusikalstamų veikų viešose vietose bei pagerėjo avaringumo statistika.

Visgi Lietuvos policijos vadovas pripažįsta, kad per pastarąsias dvi savaites padidėjo įvykių, susijusių su smurtu artimoje aplinkoje, skaičius.

„Kaip bebūtų keista, gyvendami karantino sąlygomis matome ir tam tikrų teigiamų dalykų. Per tas dvi savaites – minus 55 procentai registruoto sunkaus ir labai sunkaus nusikalstamumo, ženklus minusas dėl nusikalstamų veiklų, įvykdytų viešose vietose, avaringumo skaičiai gerėja“, – Delfi „Dėmesio centre“ kalbėjo R. Požėla.

Visgi Lietuvos policijos vadovas pripažįsta, kad šalyje per karantino laikotarpį padaugėjo įvykių, susijusių su smurtu artimoje aplinkoje. Todėl. R. Požėlos teigimu, policija ruošiasi galimam dar didesniam nusikaltimų artimoje aplinkoje skaičiaus padidėjimui.

„Tačiau ką prognozavome ir prognozuojame, turime daugiau įvykių, susijusių su smurtu artimoje aplinkoje. Tai vienas iš labiausiai nerimą keliančių dalykų, nes turime ir užsienio šalių patirtį, pavyzdžiui, Prancūzijoje per pastarąsias savaites tokio pobūdžio nusikalstamų veikų išaugo 30 procentų“, – kalbėjo R. Požėla.

„Mes neatmetame, kad ir Lietuvoje yra galima tokia situacija, todėl ruošiame tam tikrus algoritmus mūsų pareigūnams ir ruošiamės reaguoti ten, kur labiau mūsų reikės“, – pridūrė jis.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

X

X portretas
Bekepurei mato tik vairotojus tai lengveuse ir sako kad pervargo net pessiuju takais vazineja

tėvas

tėvas portretas
Tuoj bus su kaupu! Greitai išeis iš viešbučių

dar truputį palaukit

dar truputį palaukit portretas
baigsis buduliam All inclusive viešbučiai ir pasipils jie į gatves
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių