Protestas dėl negauto alkoholio baigėsi areštinėje: vyras daužė baldus, vartė prekes, gąsdino žmones

  • Teksto dydis:

Akmenės rajono policijos komisariato pareigūnams pastarąjį pusmetį net du kartus teko gelbėti Naujosios Akmenės parduotuves nuo šiame mieste gyvenančio neblaivaus 43 metų vyro išpuolių.

Liepos 11-ąją šis vyras, užsukęs į V. Kudirkos gatvėje esančią maisto prekių parduotuvę, savo elgesiu išgąsdino ir jos darbuotojus, ir lankytojus – iš lentynų ant grindų jis vertė prekes, daužė baldus, mėtė reklamines skrajutes.

Atvykę policijos pareigūnai vyro parduotuvėje neberado, jis stoviniavo netoli esančiame parkelyje.

Akmeniškis buvo sulaikytas ir išvežtas į areštinę, jam nustatytas 2,25 prom. girtumas.

Išsiblaivęs vyras nelabai ką prisiminė ir negalėjo paaiškinti savo elgesio motyvų.

Darytina prielaida, kad motyvas tas pats, kaip ir praėjusių metų lapkritį, kai buvo sulaikytas kitoje Naujosios Akmenės parduotuvėje – protestas dėl negauto alkoholio.

Praėjusių metų lapkričio 20-ąją, pasiekęs jau sunkų girtumą (2,65 prom.), vyras atsvirduliavo į kitą V. Kudirkos gatvėje esančią parduotuvę ir pradėjo prašyti, kad jam duotų degtinės butelį, už kurį sumokėti žadėjo kitą dieną.

Kai nei pardavėjos, nei apsaugos darbuotojas nesutiko duoti alkoholio skolon, vyras nuėjo prie lentynos, pasiėmė 0,7 l degtinės butelį, jį atsisuko, atsigėrė ir pradėjo ieškoti užkandos.

Iš prekystalio lentynos pasiėmęs šokoladuką, jį išlupo ir ėmė valgyti.

Akmeniškis elgėsi neadekvačiai: eidamas pro kasą, nuvertė „Perlo“ terminalą, neišlaikęs lygsvaros, atsirėmė į daiktų saugojimo spinteles, o po to jas ėmė trankyti kumščiu, sulaužė stalą, loterijos čekių dėžutę, sudaužė molinį vazoną.

Incidento tyrimas baigėsi administracine byla dėl nedidelio viešosios tvarkos pažeidimo ir tyčinio svetimo turto sugadinimo.

Akmenės rajono policijos komisariato pareigūnai tada jį irgi buvo apnakvindinę areštinėje.

Kitą dieną vyras pareigūnams aiškino, kad jo neadekvatumą galimai sukėlė jo vartojami vaistai ir alkoholis.

Kad ne kartą už įvairias nusikalstamas veikas, daugiausia smurtines, jau teistas Naujosios Akmenės gyventojas yra linkęs piktnaudžiauti psichiką veikiančiomis medžiagomis, patvirtina tai, kad už tai yra baustas.

Dėl liepos 11-ąją įvykdyto viešosios tvarko pažeidimo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Tam, kas viešoje vietoje įžūliu elgesiu, grasinimais, piktybiškai tyčiodamasis arba vandališkais veiksmais demonstravo nepagarbą aplinkiniams ar aplinkai ir sutrikdė visuomenės rimtį ar tvarką, gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių