Prokuratūra: Alytaus savivaldybės lėšų pavedimą ne ten galėjo vykdyti asmenys iš užsienio

Alytaus miesto savivaldybės lėšų, skirtų kelių remontui, pavedimą ne tam adresatui galėjo vykdyti asmenys iš užsienio, teigia prokuratūra.

„Įtariama, kad nusikalstamą veiką galimai įvykdę asmenys galėjo veikti iš užsienio šalies“, – BNS šią savaitę sakė Kauno apygardos prokuratūros atstovė spaudai Simona Snitkaitė-Kareivienė.

„Vyksta intensyvūs proceso veiksmai, renkami duomenys siekiant išsiaiškinti visas aplinkybes“, – teigė ji.

Jos teigimu, šiuo metu tyrime įtariamųjų nėra, jame taip pat nebuvo apklaustas meras Nerijus Cesiulis ir kiti miesto vadovai.

„Meras ir kiti miesto vadovai tyrime neapklausti, nes neatliko jokių veiksmų susijusių su pinigų pervedimu“, – sakė prokuratūros atstovė.

Meras ir kiti miesto vadovai tyrime neapklausti, nes neatliko jokių veiksmų susijusių su pinigų pervedimu.

Alytaus miesto savivaldybė vasario pradžioje pranešė atgavusi didžiąją dalį ne tam gavėjui pervestų pinigų – 150 tūkst eurų.

Miesto meras N. Cesiulis sakė, kad dabar „daroma viskas“, kad likę 37 tūkst. eurų taip pat grįžtų į savivaldybės sąskaitas.

Alytaus apskrities policija dėl galimo sukčiavimo tyrimą pradėjo gruodžio pradžioje, liudininkais buvo apklausti keturi savivaldybės darbuotojai.

Į policiją su pareiškimu kreipėsi pati savivaldybė.

Savivaldybė turėjo pervesti pinigus už atliktus darbus tvarkant miesto žiedines sankryžas Latvijos bendrovei „A.C.B“, tačiau ji jų nesulaukė – pinigai buvo pervesti į pakeistą sąskaitą, kuri registruota Ispanijoje.

„Ka­dan­gi visi reikalingi rekvizitai bu­vo pa­teik­ti, savivaldybės tarnautojams jokių įtarimų nekilo ir už atliktus darbus į nurodytą sąskaitą Ispanijoje buvo pervesta daugiau nei 187 tūkst. eurų“, – anksčiau vasarį feisbuke rašė N. Cesiulis.

Už didelės vertės svetimo turto įgijimą apgaule gresia laisvės atėmimas iki aštuonerių metų. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

PROKURATURAI

PROKURATURAI portretas
IR DURNAM TAI AISKU ,KAD NE IS BALBERISKIO.

Cha

Cha  portretas
Lietuva - nusikaltėlių rojus. Apkaltins Putiną dėl visko ir viskas bus gerai.

Anonimas

Anonimas portretas
Tai ar ims Lietuvoje sodinti nusikaltelius, ar ir toliau pasakas seks?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių