Profsąjungos vadovė: policijos vadovybė turi prisiimti atsakomybę už policininko žūtį

  • Teksto dydis:

Policijos vadovybė turi prisiimti atsakomybę už policininko žūtį Telšių rajone, nes ji neskiria pakankamai dėmesio ir resursų pareigūnų saugumui užtikrinti, sako Lietuvos policijos profesinės sąjungos pirmininkė Roma Katinienė.

„Atėjusi nauja policijos vadovybė nesugebėjo įvykdyti susitarimų, kurie buvo pasiekti su profesinėmis sąjungomis per šakos sutartį, kad tikrai būtų siekiama saugios ir sveikos darbo vietos policijos pareigūnui. Buvo sudaryta eilė darbo grupių, įsteigti komitetai, tačiau policijos vadovybė nesugebėjo kontroliuoti ir įpareigoti pareigūnų, kurie buvo darbo grupėse, kad jie imtųsi priemonių, jog saugios darbo vietos būtų sukurtos“, – penktadienį BNS sakė profsąjungos vadovė.

Taip ji komentavo įvykį Telšių rajone, Tryškiuose, kai į iškvietimą atvykęs policijos patrulis buvo nužudytas peilio dūriu į kaklą.

„Taip pat nebuvo pasirūpinta skirti lėšų, kad policijos pareigūnai, ypač tie, kurie patruliuoja, išvyksta į įvykio vietas, turėtų pakankamai geras, patogias liemenes, kurios apsaugotų tokių incidentų metu pareigūnų sveikatą bei gyvybę. Šiems dalykams visiškai nebuvo skiriama nei laiko, nei dėmesio. Visas laikas ir dėmesys buvo skiriamas niekuo nepagrįstoms, nepamatuotoms reformoms, kurios, ko gero, atneš daugiau žalos policijos sistemai nei naudos“, – tvirtino R.Katinienė.

Pasak jos, po pastarųjų reformų policijoje „padarytas chaosas ir makalynė“. Profesinės sąjungos vadovės teigimu, pareigūnai turėtų specializuotis, pagal specializaciją juos reikėtų aprūpinti specialiosiomis priemonėmis, apmokyti.

Anot R.Katinienės, nėra normalu, kad į iškvietimą dėl smurto aplinkoje vyko Kelių policijos biuro vyriausiasis patrulis.

„Mano manymu, tai nėra normalu. Mes šiandien labai daug kalbame apie specializaciją. Turi būti specializacija. Policijos pareigūnas turi būti arba apylinkės inspektorius, vadinasi, tada jo funkcija – prevencija, arba jeigu esi kriminalinės policijos darbuotojas, tavo funkcija yra ikiteisminiai tyrimai, nusikalstamų veikų tyrimas ir užkardymas, jeigu esi patrulis, tu reaguoji, važiuoji į įvykius, esi pasirengęs, turi visas specialiąsias priemones“, – kalbėjo pareigūnė.

„Dabar padarytas chaosas ir makalynė. Visi vos ne kabinetiniai pareigūnai, kurie neatitinka nei sveikatos, nei fizinio pasirengimo turi išvažiuoti į įvykius. Būtent į tokius įvykius. Šiai dienai ir turime rezultatą“, – sakė ji.

Paklausta, ar profesinė sąjunga reikalaus Policijos departamento vadovų atsistatydinimo, R.Katinienė tvirtino, kad pirmiausia turi būti atliktas nešališkas įvykio tyrimas, o atsakomybės klausimas sprendžiamas po to.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sistema

Sistema portretas
Seimas galutinai tapo debilų kontora. Tai jie sprendžia ir leidžia įstatymus. Jie tik savais koldūnais rūpinasi.

FAKTAS

FAKTAS portretas
Kalčiausi politikai. Policijos vadovybė negali įsakyti panaudoti ginklą. Geriau jau 10 nušautų banditų, nei vienas žuvęs policininkas.

Manau,

Manau, portretas
seima neteko tevo,neteko maitintojo.Per teisma pareikalauciau milijono.Jis neturejo zuti.Tai kalta valstybe ir ta milijona valdantieji is savos kisenes turi sumoketi.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių